Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Mengšanke blestele na državnem prvenstvu

V soboto in nedeljo, 16. in 17. aprila 2016, je bilo na Otočcu državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje ter za člane in članice do 21 let.

Mlajše kadetinje in kadeti so tekmovali v soboto, Mengeš so zastopali David Grad, Aljaž Goltnik, Dejan Jokič, Eva Šobar in Gaja Kobetič. David in Aljaž sta se uvrstila v finalni del tekmovanja.

Odličen rezultat sta dosegli Eva in Gaja, Eva se je uvrstila na 5. - 8. mesto, Gaja pa je osvojila 2. mesto. V igri dvojic je dejan Jokič s soigralcem Petrom Vitanmasem osvojil 3. - 4. mesto, Gaja Kobetič in Eva Šobar pa sta osvojili 2. mesto.

V nedeljo so tekmovali tekmovalci do 21 let, blestele so vse štiri Mengšanke, Katarina Stražar, Nika Kobetič, Aleksandra Vovk in Ana Tofant.

Katarina je za uvrstitev med štiri premagala klubsko sotekmovalko Ano Tofant in se v polfinalu pomerila s klubsko sotekmovalko Niko Kobetič, ki je prej premagala Katjo Kranjc s Ptuja. V polfinalu je Nika Kobetič morala priznati premoč klubski kolegici Katarini Stražar, v finalu pa je Katarina Stražar izgubila s Tamaro Pavčnik iz Hrastnika. Med štiri najboljše se je uvrstila tudi Aleksandra Vovk. Rezultati:

Katarina Stražar 2. mesto, Nika Kobetič in Aleksandra Vovk 3. - 4. mesto in Ana Tofant 5. - 8. mesto.

Velik uspeh pa so Mengšanke dosegle v igri dvojic, saj so se v finalu pomerile med sabo. 1. mesto sta dosegli Katarina Stražar s Tamaro Pavčnik (Hrastnik), Ana Tofant in Aleksandra Vovk pa sta osvojili 2. mesto.

Doseženi rezultati so dober pokazatelj pred mladinskim prvenstvom, saj bodo vse štiri nastopile tudi v Komendi, kjer NTS Mengeš 23. in 24. aprila organizira državno prvenstvo.

Vabimo vas, da si ogledate najboljše mladince in mladinke v tej dinamični in zanimivi igri.

 

Besedilo: Mlaj

Foto: Žiga Zupan

Oglejte si tudi