Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
22°C
13°C
SRE.
22°C
11°C
5499

Ekipa BK Mengeš osvojila 10. jubilejno ligo v metanju podkev

Od septembra 2017 do junija 2018 je potekala liga v metanju podkev, ki ga organizira ŠD Loka že od vsega začetka. Letos je sodelovalo 11 ekip po dvokrožnem sistemu. Odigranih je bilo 110 tekem oziroma 770 dvobojev na 11 prizoriščih.

Največ uspeha je imela ekipa mengeških balinarjev v postavi (Miran Blejc, Aleš Janežič, Matjaž Bratovž, Miran Kosirnik, Mitja Lukan, Zvone Mihelčič, Dušan Prijatelj, Stane Vehovec in Drago Beber), pred ekipo Cona – B iz Most in ekipo Juhant bara iz Mengeške Loke.

        Razvrstitev:

  1. BK Mengeš  36 točk
  2. Cona – B      28 točk
  3. Bife Juhant  28 točk

  Najboljši posamezniki lige:

  1. Dominik Tominec Cona – B         84,21 %
  2. Matjaž Bratovž       BK Mengeš    81,57 %
  3. Igor Žinič                 Cona – B         81,08 %
  4. Miran Kosirnik       BK Mengeš     78,94 %

V Športnem parku Loka je bil 15. junija organiziran zaključni turnir s podelitvijo pokalov in medalj najboljšim ekipam v ligi. Ekipa BK Mengeš je prejela tudi prehodni pokal, ki ga bo imela v lasti do prihodnjega leta. Na zaključnem turnirju so lahko sodelovali vsi igralci, ki tekmujejo v ligi metanja podkev. Prijavilo se je 53 igralcev (od 90), tekmovanje je potekalo po sistemu na izpadanje na šestih igriščih. Tudi tu je bil najboljši Dominik Tominec.

  Rezultati zaključnega turnirja:

1.)    Dominik Tominec

2.)    Aleš Janežič

3.)    Marjan Vrhovnik

Vsi navzoči so prejeli brezplačno malico in pijačo, najboljši pa pokale, medalje in praktične nagrade. V imenu tekmovalnega odbora se zahvaljujem vsem ekipam za fer plej skozi vso sezono, posebej pa kapetanom ekip in seveda vsem gostincem, ki poskrbite za pogostitev igralcev po tekmi. Razpis za 11. izvedbo lige bo predvidoma do 15. avgusta, začetek pa v začetku septembra.


Besedilo in foto: Matjaž Anžlovar, vodja tekmovanja

                                                                        

 

  

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi