Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Kadetinje NTS Mengeš državne prvakinje, kadeti drugi

V Murski Soboti je bil 26. in 27. januarja zaključni turnir za ekipnega prvaka v kadetski konkurenci. Po predtekmovanjih se je na finalni turnir uvrstilo osem ekip kadetov in kadetinj. Na turnir sta se uvrstili tudi obe ekipi Mengša. V predtekmovanju je potekalo tekmovanje v dveh skupinah s štirimi ekipami. Prvi dve ekipi sta se uvrstili v finalni del tekmovanja za uvrstitev od 1.–4. mesta. Tekmovalce sta vodila trenerja David Orešnik in Natalija Lužar.
Kadeti

Za ekipo Mengša so igrali Aljaž Goltnik, Dejan Jokič, Luka Jokič in David Grad. V predtekmovanju so Mengšani premagali ekipo NTK Muta z rezultatom 5 : 2, v drugem krogu ekipo NTK Vesna s 5 : 1 in v tretjem krogu NTK Arrigoni s 5 : 2 in osvojili 1. mesto.

V finalnem delu za uvrstitev na 1.–4. mesto so premagali NTK Savinjo s 5 : 3. Odločilni dvoboj z ekipo NTK Interdiskont so tesno izgubili s 4 : 5 in na koncu osvojili 2. mesto.

 

Kadetinje

Za ekipo Mengša so igrale Gaja Kobetič, Brina Markič, Živa Markič in Neža Pogačar Žun. V predtekmovanju so se v prvem krogu pomerile z ekipo NTK Savinja in zmagale s 5 : 0, v drugem krogu so premagale NTK Sobota s 5 : 2, v tretjem krogu so v napetem in izenačenem dvoboju premagale NTK Letriko iz Vrtoljbe, osvojile so 1. mesto.

V finalnem delu za uvrstitev na 1.–4. mesto so premagale NTK Kemo s 5 : 1 in NTK Interdiskot s 5 : 2, osvojile so naslov državnih prvakinj.

 

Besedilo: Mlaj

Foto: David Orešnik

Oglejte si tudi