Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Ana med posameznicami in Katarina v igri dvojic državni prvakinji

V Rakeku je bilo 2. in 3. marca v novi športni dvorani državno prvenstvo v namiznem tenisu za člane, članice posamezno, dvojice in mešane dvojice. Na prvenstvu je nastopilo 74 članov in 30 članic iz 24 slovenskih namiznoteniških klubov. Mengeš je zastopalo 11 članov in 5 članic. Tekmovanje je potekalo naprej v posamični konkurenci v skupinah. Dva najboljša sta se uvrstila v finalni del tekmovanja.
Člani posamezno:

V finalni del tekmovanja so se uvrstili Tim Pavli, Rok Trtnik, Klemen Jazbič, Andraž Avbelj, Nejc Erjavec, Aljaž Frelih in Luka Trtnik. Malo nam je ponagajal žreb, saj so se v drugem krogu za uvrstitev med šestnajst najboljših med seboj pomerili kar štirje naši tekmovalci. V dvoboju med Rokom Trtnikom in Klemenom Jazbičem je bil boljši Klemen, ki je zmagal z rezultatom 4 : 2, v tekmi med Andražem Avbljem in Nejcem Erjavcem pa je zmagal Nejc z rezultatom 4 : 2.

 

Članice posamezno:

V finalni del tekmovanja so se uvrstile Ana Tofant, Katarina Stražar, Nika in Tara Kobetič. Tudi tu nam žreb ni bil naklonjen, saj sta se že v polfinalu srečali Katarina Stražar in Ana Tofant. Zmagala je Ana Tofant z  rezultatom 4 : 0. Nato je Ana Tofant v finalu premagala Aleksandro Vovk iz Krke z rezultatom 4 : 2 in osvojila naslov državne prvakinje.

 

Člani dvojice:

Med dvojicami je nastopilo šest dvojic iz NTS Mengeš. Aljaž Frelih – Nejc Erjavec sta izgubila v osmini finala in se uvrstila na 9.–16. mesto. Dvojici Andraž Avbelj – Klemen Jazbič ter Rok Trtnik – Matija Novel sta izgubili v četrtfinalu in osvojili 5.–8. mesto

 

Članice dvojice:

Nastopile so štiri dvojice. Tara Kobetič – Gaja Kobetič sta osvojili 5.–8. mesto, Ana Tofant – Lea Paulin sta osvojili 3.–4. mesto, Katarina Stražar je s soigralko Aleksandro Vovk iz Krke osvojila naslov državne prvakinje.

 

Mešane dvojice:

Tara Kobetič je s soigralcem Žigo Žigonom (Interdiskont) osvojila 5.–8. mesto, Katarina Stražar je s soigralcem Rokom Trtnikom osvojila 3. do 4. mesto, Ana Tofant s soigralcem Gregorjem Komacem iz Maribora pa je bila druga.

 

Besedilo: Mlaj

Foto: David Orešnik

Oglejte si tudi