Oceni objavo

Državno prvenstvo za člane in članice posamezno, dvojice in mešane dvojice v namiznem tenisu

Mengšani uspešni na državnem prvenstvu. Katarina Stražar je osvojila naslov državne prvakinje med posameznicami in v igri dvojic s soigralko Leo Pavlin iz Arrigonija ter v igri mešanih dvojic 2. mesto s soigralcem Andražem Avbljem. Ana Tofant je osvojila 1. mesto v igri mešanih dvojic s soigralcem Gregorjem Komacem iz Maribora in 2. mesto s soigralko Saro Tokič iz NTK Letrika.

Na turnirju je nastopilo  75 članov in 41 članic. Mengeš so zastopali člani Andraž Avbelj, Klemen Jazbič,  Aljaž Frelih, Luka Trtnik, Aljaž Goltnik, Jan Šobar, Timotej Jerina, Luka Jokič in Rok Trnik ter članice Katarina Stražar, Ana Tofant, Brina Markič, Živa Markič, Urša Rozman in Tina Križnič.,

Po igranju v predtekmovalnih skupinah so se v kategoriji članov v finalno skupino uvrstili Luka Jokič, Aljaž Frelih, Aljaž Goltnik, Rok Trtnik, Andraž Avbelj in Klemen Jazbič.

Z uvrstitvijo v finalni del tekmovanja je prijetno presenetil Luka Jokič, ki je prvo leto kadet, ostali pa so dosegli pričakovane rezultate.

Uspešno so nastopile tekmovalke v kategoriji članic. Katarina Stražar je v finalu premagala nadarjeno igralko Saro Tokič, nečakinjo našega odličnega igralca Bojna Tokiča, z rezultatom 4:1 in drugo leto zapored postala državna prvakinje. Nekaj smole je imela Ana Tofant, ki je v razburljivem dvoboju za uvrstitev v polfinale tesno izgubila z Leo Pavlin iz Arrigonija z rezultatom 3:4, zadnji set na razliko 10:12.

Svoje uspehe sta Katarina Stražar in Ana Tofant nizali v tekmovanju dvojic in mešanih dvojic. Katarini se je za las izmuznila trojna krona. V igri dvojic je Katarina s soigralko Leo Paulin osvojila naslov državne prvakinje, v igri mešanih dvojic pa s klubskim soigralcem Andražem Avbljem 2. mesto. Ana je s soigralcem Gregorjem Komacem iz Maribora osvojila naslov državne prvakinje v igri mešanih dvojic.

Po tekmovanju je najuspešnejša tekmovalka državnega prvenstva novinarju povedala:

Zelo sem zadovoljna z igrami na državnem prvenstvu, bila sem zelo blizu osvojitve trojnega naslova, za kar mi je malo žal, sem pa vesela, da je Ana Tofant s soigralcem Gregorjem Komacem osvojila naslov državne prvakinje v igri mešanih dvojic.. 16. aprila odhajam v Katar, kjer bom nastopila na dveh turnirjih Contender. Oba turnirja bosta zelo težka, vendar verjamem vase, mislim, da sem v dobri formi in naredila bom vse, da pridem do kakšnega odmevnejšega rezultata.

Izjava trenerja Davida Orešnika:

Trojni naslov državnih prvakov, dopolnjeno še z dvema srebrnima medaljama, je nekaj fenomenalnega. Za rezultati deklet in fantov je deset in več let dela, zato čestitke v prvi vrsti dobitnikom medalj, prav tako trenerjem, funkcionarjem kluba in soigralcem, soigralkam, staršem, donatorjem in sponzorjem.

Namizni tenis je individualen šport, za tako odlične rezultate potrebujemo ekipo. Ekipa, ki jo ima NTS MENGEŠ  nas bo tudi v prihodnjih letih uvrščala v sam vrh slovenskega namiznega tenisa.

Kot trenerju mi največ pomeni razumevanje, medsebojno spoštovanje in delo za napredovanje nas vseh!


Rezultati: člani posamezno:

9. mesto: Klemen Jazbič

17. mesto: Aljaž Frelih, Aljaž Goltnik, Rok Trtnik

med 48: Luka Jokič

 

Članice posamezno:

1. mesto: Katarina Stražar

5. mesto:  Ana Tofant

 

Člani dvojice:

5. mesto: Andraž Avbelj - Klemen Jazbič

2. krog: Luka Jokič - Jan Šobar, Luka Trtnik – Timotej Jerina

3. krog: Rok Trtnik - Aljaž Frelih

 

Članice dvojice.

1. mesto: Katarina Stražar (Mengeš) - Lea Paulin ( Arrigoni)

2. mesto: Ana Tofant ( Mengeš) - Sara Tokič ( Letrika)

 

Mešane dvojice:

1. mesto: Ana Tofant ( Mengeš) - Gregor Komac (Maribor)

2. mesto: Katarina Stražar - Andraž Avbelj ( oba Mengeš )

 

Čestitamo!

 

Besedilo: Mlaj

Foto: Stražar

Oglejte si tudi