Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Badminton klub Mengeš v Slovenski badmintonski ligi 2021

Slovenska badmintonska liga se vsako leto bolj širi in letos smo se odločili, da tudi BK Mengeš prvič prijavimo svojo ekipo.
V ligi letos nastopa skupaj 16 ekip, od tega šest ekip v 1. ligi, preostalih deset ekip pa v 2. ligi. Badminton klub Mengeš je del 2. lige, kjer so ekipe zaradi velikega števila razvrščene v  dve enakovredni skupini (A in B). Liga je razdeljena na tri tekmovalne dneve. Na prvi tekmovalni dan so ekipe odigrale po dva dvoboja. Na drugi tekmovalni dan se zaključijo dvoboji v skupinah, tretji tekmovalni dan pa bosta najboljši dve ekipi iz obeh skupin odigrale playoff 2. lige. Zmagovalec 2. lige so bo tako uvrstil v 1. ligo za prihodnjo sezono.

V Podčetrtku je bil v soboto, 5. junija, odigran prvi tekmovalni dan letošnjega ligaškega tekmovanja. Badminton klub Mengeš so zastopali Sneža Zupin, Helena Šinkovec, Matic Kaliman, Andrej Bensa in Jure Roblek. Žreb je določil, da se v vseh petih kategorijah (ženske in moški posamezno, ženske in moške dvojice ter mešane dvojice) pomerimo z ekipama BK Konex 2 in BK TEM Mirna Junior. Obe ekipi sta dokazali, da sta za zdaj močnejši od nas. Po odigranih dvobojih je bil končni rezultat z ekipo BK Konex 3 : 2, člani BK TEM Mirna Junior pa so nas premagali s 4 : 1. Glede na to, da smo se prvič udeležili tovrstnega tekmovanja, smo z rezultatom zadovoljni. Komaj čakamo še na drugi in tretji tekmovalni dan, ki se bosta odvila do konca letošnjega leta.

Besedilo in foto: Helena Šinkovec

Oglejte si tudi