Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Badminton klub Mengeš: leto 2020 začeli s turnirjem PKA

V Badminton klubu Mengeš tudi med prazniki nismo počivali. Proste dni smo izkoristili za igranje badmintona, piljenje taktike in za organizacijo prvega turnirja v badmintonu v letu 2020, ki ga organiziramo v sodelovanju z Badminton zvezo Slovenije.
Drugi turnir lige PKA (Pod Kamniškimi Alpami) smo v celoti izpeljali v Harmoniji v Mengšu, in sicer v soboto, 4. januarja 2020. Turnir smo začeli ob 9. uri z igrami mešanih dvojic (XD), nadaljevali z ženskimi (WD) in moškimi (MD) dvojicami ter zaključili s kategorijo ženske posamezno (WS) in moški posamezno (MS). Turnir se je zaključil ob 20. uri. Kljub temu da je bil turnir še v času novoletnih počitnic, se je v Harmoniji zbralo kar 72 igralcev badmintona iz Slovenije in Hrvaške. Na petih igriščih se je v osmih kategorijah odigralo 135 tekem. 

 

Vse tekme in rezultati 2. turnirja lige PKA so na voljo na https://bit.ly/2txYFsK, spodaj pa so nanizani dosežki članov BK Mengeš. Naši člani so skupaj osvojili osem medalj, nekaj bronastih zgrešili zaradi močnejših nasprotnikov, pa vendar je bil BK Mengeš med vsemi udeleženimi klubi najuspešnejši, tako po številu udeležencev kot tudi po osvojenih medaljah. 

 

1. mesto, MDA: Uroš Bregar in Matic Turinek
1. mesto, MDB: Gal Jurca in Peter Šala

1. mesto, XDB: Mateja Vrhovnik in David Vrhovnik
1. mesto, MSB: Matic Kaliman
2. mesto, MDB: Primož Modrijan in Branko Sočak

3. mesto, XDA: Uroš Bregar in Tanja Papler
3. mesto, XDB: Peter Šala in Lucija Šljuka Novak

3. mesto, MDB: Matic Kaliman in Andrej Peterlin
4. mesto, MSA: Uroš Bregar
4. mesto, WS: Helena Šinkovec
4. mesto, WD: Helena Šinkovec in Snežana Zupin
4. mesto, MDB: Miha Furlan in Bojan Pečnik
4. mesto, XDB: Blaž Koren in Tadeja Osenjak
 

 

Besedilo: Helena Šinkovec, Foto: Daniele Melloni

Oglejte si tudi