Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Badminton klub Mengeš: otroci in člani posegli po najvišjih mestih

V soboto, 15. februarja, je bil v Celju turnir Li-Ning Open – X. Zlata žogica Celja. Tam smo bili tudi člani Badminton kluba Mengeš in tudi tokrat nismo ostali brez odličij. BK Mengeš je zastopalo sedem otrok in enajst članov. Domov smo prinesli kar 12 medalj, 5 so ji priigral otroci, 7 pa člani.
Mladinska Li-Ning liga se je začela ob 9. uri, in sicer so otroci igrali v kategoriji posamezno. Deklice in dečki so bili razdeljeni po starosti, igrali pa so en set do 21. Badminton klub Mengeš so zastopali: Liza Volčini, Jan Terpin, Staš Grčar Vidmar, David Sitar, Filip Tomazin, Vid Tomazin in Tim Bregar. Osvojili so pet medalj, zlato in srebrno v kategoriji U14, v kategoriji U12 pa so zasedli prva tri mesta. Po podelitvi medalj najboljšim mladim badmintonistom je sledil še drugi del turnirja. Člani smo se pomerili v kategorijah mešane dvojice, ženske in moške dvojice in posamezno. Bilo je precej napeto, sploh ko so se v finalnih dvobojih srečali naši člani. Na koncu smo bili med najuspešnejšimi klubi s šestimi medaljami. Podrobnosti o posameznih tekmah si lahko ogledate na tej povezavi: https://bit.ly/2V20p9v. Članski rezultati štejejo tudi za člansko badmintonsko lestvico pri Badminton zvezi Slovenije. Hvala organizatorjem za še en odlično izpeljan turnir in čestitke vsem prejemnikom medalj. 

Vse ljubitelje badmintona vabimo na naš naslednji 3. badmintonski turnir PKA – Pod Kamniškimi Alpami, ki bo v soboto, 21. marca, v Harmoniji Mengeš.
 

Besedilo: Helena Šinkovec

Foto: Nika Kogovšek

 

 

 

Rezultati naših članov:

 

Otroci

 

1. mesto: Liza Volčini (U14)

2. mesto: Tim Bregar (U14)

 

1. mesto: Vid Tomazin (U12)

2. mesto: Filip Tomazin (U12)

3. mesto: David Sitar (U12)

 

 

Odrasli

 

1. mesto: Irena Burger in Helena Šinkovec (WDB)

1. mesto: Andrej Kuči in David Vrhovnik (MDB)

 

2. mesto: Jure Roblek in Jure Šinkovec (MDB)

2. mesto: Andrej Bensa (MSC)

 

3. mesto: Veronika Polak in Snežana Zupin (WDA)

3. mesto: Igor Tomazin in Uroš Bregar (MDA)

3. mesto: Jure Roblek in Snežana Zupin (XDB)

 

4. mesto: Mateja Vrhovnik in David Vrhovnik (XDB)

4. mesto: Nina Turnšek in Nika Kogovšek (WDB)

4. mesto: Jure Roblek (MSB)

Oglejte si tudi