Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Badminton: BK Mengeš vrhunski v Varaždinu

V soboto, 13. aprila, je potekal v Areni Varaždin na Hrvaškem, v sklopu mednarodne badminton lige ADA, eden izmed največjih badmintonskih rekreacijskih turnirjev – Marlex OPEN 2019. Kar 226 igralk in igralcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Danske, Nemčije in Škotske je prišlo v varaždinsko dvorano, da bi se pomerili v badmintonu. V res lepi športni areni, ki je bila zgrajena za potrebe svetovnega prvenstva v rokometu leta 2009, je bilo na voljo 16 igrišč za tekmovanje in še dve dodatni za ogrevanje. Odigralo se je 442 tekem, 999 setov v 12 urah. Na ADA ligi se tekmuje v štirih jakostnih kategorijah (A, B, C in D), in sicer v mešanih dvojicah, ženskih in moških dvojicah ter posamezno.
Turnirja se nas je udeležilo 12 igralcev Badminton kluba Mengeš, ki smo se na pot podali s kombijem (zahvala sponzorju Roku Kalanu, s. p.) in dvema avtoma. Turnir se je začel ob 9. uri z igrami mešanih parov in se zaključil v večernih urah s podelitvijo medalj najboljšim. V Mengeš smo prinesli pet medalj: tri zlate, eno srebrno in eno bronasto. To je bil še predzadnji turnir v sklopu lige ADA. Junija sledi finale ADA lige v Sarajevu in za zdaj vse kaže na to, da bomo posegli po najvišjih mestih tudi v skupnem seštevku.
Vse rekreativce in ljubitelje badmintona vabimo na naš zadnji rekreativni turnir v Harmonijo Mengeš, ki bo v soboto, 4. maja, od 8.30 dalje.

Besedilo in foto: Helena Šinkovec


Rezultati:
1. mesto MDB: Uroš Bregar (BK Mengeš) / Igor Tomazin (BK Mengeš)
1. mesto MDC: Andrej Kuči (BK Komenda) / Jure Šinkovec (BK Mengeš)
1. mesto XDC: Igor Tomazin (BK Mengeš) / Helena Šinkovec (BK Mengeš)
2. mesto WDC: Irena Burgar (BK Komenda) / Helena Šinkovec (BK Mengeš)
3. mesto XDB: Tanja Papler (BK BIT) / Uroš Bregar (BK Mengeš)

Oglejte si tudi