Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
13°C
1°C
ČE.
12°C
0°C
Deli
3757

Ana Tofant državna prvakinja v namiznem tenisu med članicami do 21 let

V Cerknici je bilo 26. 3. 2017 državno prvenstvo za člane in članice do 21 let. Tekmovali so v posamični konkurenci in v igri dvojic. Nastopilo je 38 članov in 32 članic iz vseh slovenskih namiznoteniških klubov.

Na tekmovanju so nastopili Mengšani: Luka Trtnik, Nejc Erjavec, Aljaž Frelih, Tim Pavli, Ana Tofant, Katarina Stražar in Nika Kobetič. Po tekmovanju v skupinah so se v finalni turnir uvrstili vsi Mengšani in Mengšanke.

Med člani se je uvrstil Aljaž Frelih, ki je osvojil 5. - 8. mesto. V igri dvojic pa so se uvrstili Aljaž Frelih in Nejc Erjavec Ter Tim Pavli in Luka Trtnik na 9. - 16. mesto.

Pri dekletih so se v posamični konkurenci vse tri igralke uvrstile v finalni del tekmovanja. Mengšanke očitno pogosto nimajo sreče pri žrebu, saj sta se tudi tokrat Ana in Katarina pomerili med seboj že v polfinalu. Tokrat je bila boljša Ana, ki je zmagala z rezultatom 4 : 0. Katarina je imela tudi sicer težak žreb, saj se je že v drugem krogu pomerila tudi z Aleksandro Vovk in jo gladko premagala s 3 : 0. Bolj napet je bil finalni obračun med 1. nosilko turnirja Hrastničanko Tamaro Pavčnik in Ano Tofant. Pri rezultatu 2 : 2 je Ana dokaj gladko dobila 6. in 7. niz in se uvrstila na 5. in 6. mesto.

Tudi v tekmovanju dvojic so Mengšanke dvakrat stale na stopničkah. Katarina Stražar je s soigralko Tamaro Pavčnik iz Hrastnika osvojila 2. mesto, Ana Tofant pa s soigralko Niko Kobetič 3. - 4. mesto.

 

Rezultati:

 

članice U21:

1. mesto Ana Tofant

3. - 4. mesto Katarina Stražar

9. – 16. mesto Nika Kobetič

 

članice U21 dvojice:

2. mesto Katarina Stražar – Tamara Pavčnik

3. - 4. mesto Ana Tofant – Nika Kobetič

 

Besedilo: Mlaj

Foto: Žiga Zupan

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!