Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

31. državno prvenstvo v namiznem tenisu

2. in 3. aprila je namiznoteniška sekcija ŠD Partizan Mengeš v novi športni dvorani organizirala 31. državno prvenstvo za mladince in mladinke posamezno, dvojice in mešane dvojice. Na prvenstvu je nastopilo 99 mladincev in 45 mladink. Mengeš je zastopalo 10 mladincev in 7 mladink. Po odigrani državni himni je navzoče pozdravil častni pokrovitelj tekmovanja mengeški župan Franc Jerič in uradno odprl prvenstvo.

Poleg vodstva tekmovanja, ki so ga sestavljali delegat NTZS in vodja tekmovanja Jože Mlakar, vrhovni sodnik Janez Stibrič, računalniško vodenje Žiga Zupan, ročno vodenje rezultatov Janez Erjavec in vodja sodnikov Dragan Topič, je sodelovalo še trideset sodnikov NTS Mengeš. Vodja priprave dvorane sta bila Janez Rutar in Femi Šalja, pomagali pa so tudi starši. Za prevoz vse opreme iz ŠD Partizan v dvorano in nazaj je, kot že vsa zadnja leta, poskrbel Brane Vrhovnik.

Mengšani so tokrat nastopili z mlajšo ekipo, za nekatere je bil to prvi nastop v mladinski konkurenci. Kljub temu smo lahko z doseženimi rezultati zadovoljni.

Po odigranem predtekmovanju v skupinah v kategoriji mladincev so se v finalni del tekmovanja uvrstili: Nel Savšek Pintarič, Jan Šobar, Luka Jokič, Adam Rakun, Aljaž Goltnik, Timotej Jerina, Jan Kromar in Gaja Kobetič, Živa Markič, Tina Križnič in Urša Rozman.

Med mladinci je bil najbolje uvrščen Luka Jokič na 9. mesto, pri mladinkah pa Gaja Kobetič tudi na 9. mesto. V igri dvojic so igrali na izpadanje od začetka do konca. Aljaž Goltnik je s soigralcem Mihaelom Kocjančičem iz Kajuh-Slovana osvojil 3. mesto, 9. mesto pa so osvojili Jan Šobar s soigralcem Andražem Kramžarjem, Timotej Jerina s soigralcem Lukom Jokičem in Nel Savšek Pintarič s soigralcem Janom Kromarjem.

V igri dvojic za mladinke je Urša Rozman s soigralko Tino Križnič osvojila 5. mesto, Živa Markič s soigralko Brino Markič in Mihaela Stoilkovska s soigralko Marušo Vrhovnik pa 9. mesto.

V mešanih dvojicah so Aljaž Goltnik in Urša Rozman ter dvojica Luka Jokič s soigralko Živo Markič osvojili 5. mesto.

Tekmovanje so mengeški namiznoteniški delavci tudi tokrat odlično izpeljali. Ob velikem številu udeležencev je tekmovanje v soboto potekalo ves dan do 20. ure in 30 minut, v nedeljo, ko so igrali polfinalne in finalne dvoboje, pa do 15. ure.

Tekmovanje so podprli številni donatorji, ki se jim zahvaljujemo za pomoč, prav tako staršem, ki so sodelovali pri pripravi dvorane, posebej pa se zahvaljujemo našemu dolgoletnemu prevozniku Branetu Vrhovniku.

 

Besedilo: Mlaj

Foto: Janez Stibrič

Oglejte si tudi