Oceni objavo

3. OT Republike Slovenije za kadete in kadetinje v namiznem tenisu

Luka Jokič osvojil 1. mesto V nedeljo, 14. februarja, je NTS ŠD Partizan Mengeš v novi Športni dvorani v Mengšu organizirala 3. odprti turnir Republike Slovenije za kadete in kadetinje. Na turnirju je nastopilo 96 kadetov iz 19 slovenskih klubov in 34 kadetinj iz 12 klubov. Mengeš je zastopalo dvajset tekmovalcev in tekmovalk. Za nekatere Mengšane je bilo to prvo večje tekmovanje, doseženi rezultati pa so spodbuda za nadaljnje resno treniranje.

Tekmovanje je potekalo po strogih pogojih PCT. Ob prihodu v dvorano so pri vseh udeležencih tekmovanja preverjali pogoje PCT, med tekmovanjem so vsi udeleženci uporabljali maske, sneli so jo, ko so pričeli z igranjem.
Po igranju v predtekmovalnih skupinah so se v finalni del tekmovanja uvrstili Luka Jokič, Aljaž Škufca, Martin Gerkšič, Amel Beganovič, Lovro Križnič in Urh Trtnik. Martin Gerkšič in Urh Trtnik sta se uvrstila v 2. krog med 32 najboljših, Aljaž Škufca pa v 3. krog med 16 najboljših.


Luka Jokič je bil najboljši, osvojil je 1. mesto. V osmini finala je premagal Nejca Zavašnika  NTK Savinja. V polfinalu se je srečal z Borom Brodnjakom – NTK Kajuh Slovan. Po zaostanku 0 : 2 se je zbral in na koncu zmagal z rezultatom 3 : 2. V finalu se je pomeril z Markom Dimnikom iz Vesne in ga gladko premagal z rezultatom 3 : 0.


Pri kadetinjah so nastopile Mihaela Stoilkovska, Maruša Vrhovnik in Tina Križnik. Mihaela in Maruša sta v predtekmovalni skupini osvojili 3. mesto. Prijetno presenečenje je pripravila Tina Križnič, ki je premagala 2. nosilko in osvojila 1. mesto v skupini. V finalnem delu tekmovanja je v 1. krogu premagala Nejo Gazvoda – ŠD SO Novo mesto, v četrtfinalu pa ji je žreb namenil obrambno igralko Vito Kocjančič, ki jo je premagala z rezultatom 3 : 0. Tina se je uvrstila na 5.–8. mesto.


Tekmovanje so namiznoteniški delavci NTS Mengeš odlično pripravili pod vodstvom delegata Jožeta Mlakarja, za računalniško obdelavo podatkov je skrbel Žiga Zupan, vrhovni sodnik je bil mednarodni sodnik Janez Stibrič, vodja sodnikov je bil Femi Šalja, za ročno vodenje rezultatov je skrbel Janez Erjavec.


NTS Mengeš je tekmovanje v novi športni dvorani Mengeš organiziral že drugič. Tokrat nam je ponagajalo sonce, saj senčenje ni najbolj primerno, tako nismo mogli igrati na vseh mizah zaradi direktne svetlobe na mizah. Treba bo poskrbeti za ustrezno senčenje.


Besedilo: Mlaj
Foto: Janez Stibrič







Oglejte si tudi