Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
1°C
-1°C
SRE.
-2°C
-3°C
Deli

Predstavitev dela policista, kriminalista in detektiva

15. februarja smo v AIA - Mladinskem centru Mengeš v okviru projekta Vidim prihodnost, pripravili pogovorno srečanje, na katerem smo predstavili delo policista, kriminalista in detektiva.

Priznani strokovnjaki mladim in vsem zainteresiranim predstavijo podatke in zanimivosti svojega poklica in  na vsa vprašanja odgovorijo iz prve roke. V sproščenem pogovornem vzdušju, ki ga vodi prostovoljka Alenka Zdešar, lahko mladi izvejo o poklicu tudi podrobnosti, ki jih na formalnih predstavitvah običajno ne izvejo.

Tokrat  smo spoznali poklic in delo policista, kriminalista in detektiva. Alenka je na srečanje povabila komandirja Policijske postaje Domžale, Dejana Koširja, policistko Agato Lucijo Jevnikar in direktorja Detektivske pravne agencije, Damjana Matičiča. Pogovornega srečanja se je udeležilo lepo število mladih udeležencev, postavili so tudi kar nekaj zanimivih vprašanj. Gostje so nam predstavili različne poti, ki so jih pripeljale do želenega poklica, za katerega velja, da so praktične izkušnje izredno pomembne in brez njih ni mogoče napredovati na višje položaje. Slikovito so nam predstavili vsakdanji delavnik policista, delo kriminalistov v posebnih enotah in delo detektiva, ki mora imeti tudi podjetniška znanja. Predvsem smo lahko začutili, kako pomembna je pri delu policistov solidarnost, povezanost in medsebojna pomoč med sodelavci, kar je tudi ena največjih prednosti tega poklica. Bili smo tudi presenečeni nad njihovim odgovorom, da nihče od njih v svoji dolgoletni praksi še ni zares uporabil orožja. Obrazložili so, da je Slovenija dejansko še vedno ena najbolj varnih držav na svetu.

Pridružite se nam na srečanjih in dobili boste odgovore iz prve roke. Naslednji pogovorni srečanji bosta 12. aprila in 24. maja. O katerem poklicu se bomo pogovarjali, pa naj za sedaj še ostane skrivnost. Vabljeni!

 

Besedilo in foto: Blanka Tomšič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij