Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Ustvarjalna delavnica z Ano Marijo Horvat v Vrtcu Mengeš

V tednu otroka, ki je v letošnjem šolskem letu potekal od 1. do 5. oktobra 2018, je Vrtec Mengeš, enoto Gobica, obiskala akademska slikarka Ana Marija Horvat. Povabili smo jo z namenom, da nam predstavi poklic, ki ga opravlja.
V dejavnost je bilo vključenih sedem skupin otrok, starih od tri do pet let, ki jih je slikarka uvodoma z video predstavitvijo različnih tehnik slikanja in risanja popeljala v brezmejni svet barv, čopičev in platna.

Preko pravljične zgodbe o življenju narave je otrokom prikazala akrilno tehniko slikanja drevesa skozi njegov razvoj in letne čase. Ob tem so v malih otroških glavah nastale zamisli, ki so jih mali slikarji s pomočjo svoje domišljije in kreativnosti prenesli na liste papirja. V vseh skupinah, ki so sodelovale pri predstavitvi slikanja na platno, so otroci s pomočjo vzgojiteljic ustvarili čudovita umetniška dela. Umetnine vseh otrok in utrinki njihovega nastajanja v sklopu kreativne delavnice so bili skupaj s sliko akademske slikarke razstavljeni v prostorih vrtca v Mengšu. Za uspešno izvedeno ustvarjalno dopoldne ter vložen čas in trud se akademski slikarki Ani Mariji Horvat iskreno zahvaljujemo.


Besedilo in foto: Nina Bohinc, vzgojiteljica v oddelku 3–4 let

Oglejte si tudi