Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
24°C
9°C
JUTRI
27°C
12°C
1601

Gradnja Večnamenske športne dvorane Mengeš poteka po načrtih, ob vzhodnem prizidku šole je bil za prvošolčke urejen nov vhod

Športna dvorana Mengeš, največja in najpomembnejša investicija v samostojni občini Mengeš, dobiva končno podobo. Gradnja dvorane je v zaključni fazi in poteka skladno s terminskih planom. V dvorani so se v času šolskih počitnic zaključevala inštalacijsko obrtniška dela, položil se je parket in vgradile so se tribune. V mesecu septembru je izvajalec začel z vgradnjo opreme, ki so osnovni šoli in društvom v občini omogočalo organizacijo tekem na regijskem in državnem nivoju. Nad veznim hodnikom dvorane in vzhodnega prizidka OŠ Mengeš je bil pred pričetkom novega šolskega leta skladno z načrti izveden tudi nov vhod za prvošolce.

V času šolskih počitnic so bile ob Športni dvorani Mengeš urejene zunanje površine, tako parkirišča kot zunanja igrišča. V zadnjih dneh počitnic pa so bile urejene še zunanje travnate površine in posajena drevesa. V septembru poteka vgradnja opreme v dvorani, vsa dela bodo predvidoma zaključena do konca septembra. 

Med načrtovanimi aktivnostmi pri vključevanju Športne dvorane Mengeš v območje Športnega parka Mengeš in Osnovne šole Mengeš je bil v vzhodnem prizidku načrtovan tudi nov vhod za prvošolce. Gradnja novega vhoda je bila predvidena že v fazi gradnje vzhodnega prizidka. Pri gradnji novega vhoda se je upoštevala  soodvisnost oziroma vzajemni vpliv obeh stavb, tako v funkciji kot v oblikovanju in pojavnosti v prostoru. Z novim vhodom bo šolski kompleks deloval bolj celovito in bo vsekakor pripomogel k prijetnejšemu dostopu do šole za najmlajše. 

 

Besedilo: Tina Drolc

Foto: arhiv Občine Mengeš

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi