Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Simbioza mobiln@ - digitalno znanje brez meja

V začetku meseca julija se je prva potujoča učilnica v Sloveniji ustavila tudi v Mengšu. Projekt Simbioza mobiln@, ki so ga tokrat pobliže spoznali tudi Mengšani, predstavlja digitalno opismenjevanje oziroma slednjega približuje tudi ljudem, ki jim tehnologija morda ni blizu oziroma je še ne poznajo dovolj. Na tovrstnih delavnicah imajo tako tudi ti posamezniki priložnost, da se seznanijo z delovanjem družbenih omrežij, se poglobijo v 'skrivnosti' pametnih telefonov in drugih pametnih naprav, predvsem pa odpravijo strah pred poseganjem po sodobni tehnologiji.


Čim so bile prijave za delavnico, ki jo je Simbioza mobiln@ pripravila v sodelovanju z Občino Mengeš, odprte, so se začeli vrstiti telefonski klici, nemalo pa je bilo tudi elektronskih prijav. Očitno je, da se je zasnova projekta takoj izkazala za silno privlačno, kar se je pokazalo tudi na samem dogodku, ki ga udeleženci kar niso mogli prehvaliti. Poleg osnov uporabe sodobne tehnologije so se namreč spoznali tudi z marsikatero drugo zadrego, ki je prej niso znalin rešiti, sedaj pa k izzivu lahko samozavestno pristopijo.


Organizatorje in udeležence je pred uradnim začetkom pozdravila tudi podžupanja občine Mengeš, mag. Tina Štrukelj, ki je z vzpodbudnimi besedami pospremila tehnološko obarvano popoldne, ki se je odvilo v prostorih Društva AIA. Prvotno naj bi srečanje potekalo na prostem, a se je skupina, zaradi pretirane vročine oziroma zagotavljanja prijetno ohlajenega ozračja, po premisleku organizatorjev preselila v omenjene (notranje) prostore.
Marsikaterega udeleženca srečanja je zanimalo tudi, kdaj se lahko nadejajo nadaljevanja, saj so se, kljub polnemu razporedu in pridnemu delu vendarle šele dotaknili površja tega, kar tehnologija danes dejansko ponuja. Ker so bili odzivi sodelujočih izjemno pozitivni, najbrž ni zgrešeno upanje, da se v bodoče morda res pojavi priložnost za nadgradnjo tokrat pridobljenega znanja.

Oglejte si tudi