Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Predavanje "Prva pomoč in uporaba defibrilatorja" na Dobenu

Verjetno se vsi strinjamo, da je zdravje človekovo največje bogastvo in vrednota, ki jo moramo čuvati, pomoč sočloveku v zdravstvenih težavah pa je naša človeška, moralna in etična dolžnost. Na Dobenu smo v lanskem letu dobili še en defibrilator, ki smo ga namestili pri gostišču Ručigaj, prvi aparat pa je že dalj časa pripravljen v kmečkem turizmu Blaž.
Glede na to, da je Dobeno verjetno najprivlačnejša in najbolj obiskana izletniška točka ne samo v naši občini, temveč tudi v širši okolici in je med pohodniki tudi veliko starejših, se nam je v TD in VO zdelo prav, da se opremimo z aparaturama, ki morda lahko komu rešita življenje.

Da bomo znali uporabljati to napravo in vedeli, kako ravnati, če se znajdemo v situaciji, ko človek rabi našo pomoč, je turistično društvo organiziralo v četrtek 23. januarja, na Dobenu v KT Blaž, ob 18. uri strokovno predavanje "Prva pomoč in uporaba defibrilatorja". Zbranim obiskovalcem, ki nas je napovedana tema pritegnila in smo se odzvali vabilu, je predaval Grega Ziherl, gorski reševalec in vodja urgentne službe v bolnišnici Golnik. Ob predavanju, na katerem je podrobno opisal postopke pri izvajanju prve pomoči in oživljanju poškodovanca, nam je uporabo defibrilatorja tudi praktično prikazal. Zainteresirani navzoči slušatelji so lahko tudi sami praktično preizkusili svoje znanje.

Vsi navzoči smo bili enotnega mnenja, da je bilo predavanje zelo kakovostno izvedeno in nam bo lahko pridobljeno znanje v veliko pomoč pri morebitni pomoči sočloveku.

 

 

Besedilo in foto: Tone Vidrgar

Oglejte si tudi