Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
27°C
15°C
SRE.
24°C
13°C
7402

Praznični december v Vrtcu Mengeš

Praznični december v Vrtcu Mengeš

Ko prižgejo se decembrske luči, se tudi naš vrtec še posebej prebudi.

Čas prazničnih dni v našem vrtcu pomeni čas veselja in čas, ko se še posebej spomnimo drug na drugega. V začetku meseca decembra pripravimo v vrtcu najprej lučke. Že s tem se spomnimo, da se bliža najbolj čaroben čas v letu.

Tretjega decembra sledi okrasitev jelke po enotah s poprej izdelanimi okraski, ki jih pripravimo kar sami. Sledi prvo pismo dobrim možem. Nekdo si je zaželel iskrenosti, nekdo mali vlak tam v zgornjem nadstropju pa deklico z najlepšimi lasmi. Otroci nam zaupajo v vrtcu najbolj skrite želje. Mi pa jih ponesemo naprej, da se jim čim bolj izpolnijo.Tudi sami si zaželimo marsikaj. Pa naj to le ostane skrivnost. Prvi dobri mož nam v vrtcu prinese igrače za vse skupine, tako da naslednji dan odkrivamo nove igrače in se sladkamo suhimi figami, krhlji in mandarinami. Ob Lucijinem posejemo božično žito, ki pridno raste, otroci pa ga ob tem skrbno zalivajo, opazujejo in sproti režejo, če je previsoko.  Da pa v vrtcu še posebej prijetno diši, poskrbijo naši strokovni delavci z  otroki, ko spečejo slastne piškote. Z izdelavo novoletnih voščilnic pa se spomnimo na naše najbližje, ko jih razveselimo ob voščilu. Ne smemo pa pozabiti na pravljične sprehode po okrašenem mestu in božično čajanko ob okrašeni vrtčevski smrečici. V vrtcu nas pridejo razveselit tudi naši staršiz igranjem nanajrazličnejše inštrumente.

Predvsem pa smo ponosni na sedaj že drugo realizacijo prihoda dobrega moža na sistem »pripelji, vzemi in odpelji«. Tako sedaj že drugo leto razveseljujemo vrtčevske otroke. Pri tem pa nam predvsem pomaga Sklad Vrtca Mengeš in ustanovitelj z varnostno službo. Seveda pa ne smemo pozabiti na naše pridne palčke, škrata, jelenčka in božička. Vsako leto nas ekipa navduši s svojo energijo in dobrosrčnostjo od začetka do konca.  

V vrtcu pa ne razveselimo samo najmlajših. V sklopu promocije za zdravje izžrebamo med seboj skritega prijatelja, ki ga na domiseln, a hkrati spoštljiv odnos prijetno presenetimo.

Mesec v vrtcu se počasi zaključi z gala plesom v vsaki enoti. 

Ob tej priložnosti se vsem zaposlenim iskreno zahvaljujem za delo in veselje, ki ga delijo z našimi najmlajšimi skozi celo leto.

Zahvaljujem se staršem za sodelovanje in ustanovitelju za finančno podporo in pomoč, če jo potrebujemo.

Naj bo novo leto čas novih idej, novih poti, ki jih bomo skupaj odkrivali. Naj nas v novem letu čaka polno zdravja in uresničitev začrtanih zamisli. 

Srečno 2022!  

Ravnateljica Mateja Hribar Sicherl

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi