Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Zaključek prvega dela humanitarne akcije Pomagajmo kosmatincem z gledališkimi in lutkovnimi predstavami

Društvo AIA – Mladinski center Mengeš in Knjižnica Janeza Trdine Mengeš sta združila moči in skupaj organizirala dve predstavi z namenom humanitarne pomoči zapuščenim živalim.
Februarja in marca smo si na odru Mladinskega centra ogledali dve predstavi: Zvezdico Zaspanko, ki so jo pripravile strokovne delavke Vrtca Črnuče, enota Sapramiška, ter Patrik in irski škrat, ki jo je zaigrala mlada igralska zasedba pod režisersko taktirko Matica Ocepka. Namesto vstopnine so obiskovalci na predstavo prinesli hrano, opremo ali denarni prispevek za zapuščene živali. Vse zbrano smo 5. marca predali predsedniku humanitarnega društva Srce za bulle, Simonu Mihoriču. V društvu rešujejo zapuščene in zanemarjene živali ter jih namestijo pri prostovoljcih društva, dokler jih zdravstveno ne oskrbijo in okrepijo, nato pa jim poiščejo prijazen dom.

Akcija je izredno uspela, saj so otroci in njihovi starši samo z dvema predstavama zbrali za pol odra hrane in opreme. Simon je darilo sprejel z izrednim navdušenjem in hvaležnostjo.

S predstavami bomo nadaljevali jeseni. Vabimo pa vse, ki so se pripravljeni s svojo ekipo predstaviti na odru in na ta način humanitarno prispevati, da bi lahko zanemarjenim in zapuščenim živalim omogočili lepo in kakovostno življenje.


Besedilo: Blanka Tomšič

Oglejte si tudi