Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Turnir WTT Doha v namiznem tenisu

Katarina Stražar in Ana Tofant navdušili, osvojili sta 3. mesto. V kvalifikacijah sta Katarina in Ana premagali Indijki, sestri Sitirtho in Ayhiko Mukhejee, z rezultatom 3:2. V drugem krogu sta prav tako z rezultatom 3:2 premagali prvi nosilki, sestri Portoričanki Adriano in Melani Diaz, ki sta na 5. mestu na svetovni lestvici med dvojicami, in se uvrstili v četrtfinale. Svojo odlično formo sta potrdili v četrtfinalu, kjer sta se srečali s Čehinjo Zdeno Blaskovo in Švicarko Rachel Moret in ju premagali z rezultatom 3:2.

V polfinalu sta se pomerili z Japonkama Miyu Nagasaki in Miyuu Kihara in izgubili z rezultatom 0:3. Za Katarino in Ano je to doslej največji uspeh v karieri.

»Manjkale so nama izkušnje in zanesljivost na prvih žogicah. Nasprotnici sta bili zelo dobri in tudi bolj pripravljeni. Vseeno sem zelo vesela, da sva dosegli ta rezultat in tudi sebi dokazali, da se da. Zagotovo se bom spomnila na to, ko bo kdaj težko na treningih ali tekmah,« je dajala Katarina Stražar.

Kljub porazu je bila dobre volje tudi Ana Tofant: »V končnicah prvih dveh nizov sva imeli preveč težav na vračanje servisov nasprotnic, ki sta to s pridom izkoristili. Vseeno pa današnja uvrstitev za naju predstavlja izjemen uspeh. Ne morem verjeti, da sva med štirimi najboljšimi na turnirju edini Evropejki.«


Čestitamo!

Besedilo: Mlaj

Foto: arhiv NTZS


Oglejte si tudi