Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Turistično društvo Mengeš na tehniškem dnevu v Osnovni šoli Mengeš

Že nekaj let zapored TD Mengeš v okviru tehniškega dne v Osnovni šoli Mengeš organizira in izvede delavnico, na kateri učenci višjih razredov pod vodstvom mentorja ustvarjajo božično-novoletne venčke in okraske. Letos so se mladi ustvarjalci razdelili v dve skupini. V eni so izdelovali venčke in okraske iz klasičnih materialov, v drugi pa razne izdelke iz polsti.
Kaj pa je to polst oziroma polstenje? Polstenje ovčje volne ali filcanje je že zelo stara tehnika izdelave tkanine za različno uporabo. Ovčjo volno omočimo z vodo in milom. Z močnim drgnjenjem in stiskanjem se začne volna sprijemati in nastane kompaktna osnova – polst, ki nam nato služi za izdelavo najrazličnejših izdelkov za vsakdanjo uporabo in okraskov. Učencem je bila najbolj pri srcu izdelava angelčkov, primernih kot obesek za božični drevešček.

Izdelki, nastali iz pod rok mladih mojstrov, in okusno pecivo, ki so ga prispevale članice Turističnega društva Mengeš, so bili nato prodani na šolskem sejmu »Iskrice v očeh« 4. decembra 2017 v Osnovni šoli Mengeš. Ves izkupiček je bil namenjen šolskemu skladu za pomoč učencem iz socialno šibkih družin.

Vodstvu šole in še posebej učiteljici Niki Mušič, kot gostiteljici delavnice, se društvo zahvaljuje za vso izkazano pozornost in gostoljubnost.      


Besedilo in foto: Miha Požar 

Oglejte si tudi