Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Septembrski dobrodelni pohodi Mengeške 100krat

V septembru je bilo redno mesečno druženje članic FB skupine Mengeška 100krat dobrodelno. V soboto so članice skupine, njihovi sorodniki in prijatelji svoje pohode od 6.00 do 18.00 poklonili vsem, ki sami ne morejo ali nikoli niso mogli hoditi. Skupaj so bili v 12 urah na Mengeški koči 184 krat. To pomeni, da je vsake 4 minute nekdo, ki sam ne more na kočo ali celo hoditi, dobil podarjen pohod. Pobudnica dobrodelnosti je bila Maja Jerič, ki je s kratkimi postanki na vrhu hodila vseh 12. ur.
V soboto, 16. septembra 2017, ob 6. uri, se je zbralo 5 pohodnic, ki so šle v rahlem dežju na Mengeško kočo po asfaltu. Na koči so pripravile plakat za podpise, rubriko za število pohodov in ločeno rubriko za ime osebe, ki ji bodo svoje pohode podarile.
V 12 urah je v okviru dobrodelnih pohodov prišlo na Mengeško kočo 35  pohodnic in pohodnikov, od majhnih otrok do upokojencev. Na zadnjem pohodu so se pobudnici Maji Jerič pridružile skoraj vse članice FB skupine Mengeška 100krat: »Hvala vsem, ki ste se nam pridružile na zaključnem pohodu ter seveda hvala tudi vsem drugim, ki ste danes hodili z nami za vse tiste, ki sami ne morejo. Z dobrodelnostjo in druženjem smo pokazali, da znamo sodelovati in da nam ni vseeno za druge, manj srečne. Še enkrat hvala vsem.« Največ pohodov je prejel Gregor. Druženje se je zaključilo s pogostitvijo v gostišču na Mengeški koči.

Oktobrsko mesečno druženje članic FB skupine Mengeška 100krat bo v soboto, 21. oktobra 2017, in sicer pohod na Brezje, »Gremo mi peš na Brezje«. Odhod bo izpred Osnovne šole Mengeš ob 7. uri. Vabljeni tudi drugi, tako na pohod kot da postanete člani naše FB skupine. 


Besedilo in foto: Tina Drolc 

Oglejte si tudi