Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
18°C
10°C
JUTRI
19°C
7°C
Deli
4162

Med nas je spet prišel stari, dobri dedek Mraz

Člani Medobčinskega društva Sožitje iz Mengša smo se zbrali v soboto, 9. decembra 2017, v Kulturnem domu v Radomljah na novoletnem druženju z obiskom dedka Mraza. Pridružili so se nam gostje: župan Občine Kamnik Marjan Šarec, župan Občine Komenda Stanislav Poglajen, podžupan Občine Mengeš Božo Ropotar in direktorica Zveze Sožitje Mateja De Reya.

Predsednica dr. Tatjana Novak je navzoče pozdravila in se zahvalila vsem, ki sodelujejo v društvu, tako staršem, skrbnikom, rejnikom, kot strokovnim delavcem, spremljevalcem in prostovoljcem, ki s svojo predanostjo in podporo omogočijo, da se v društvu izvedejo vse načrtovane akcije ter še več, kar prispeva, da se člani društva z veseljem udeležujemo društvenih aktivnosti.

S košarico dobrot nam je kamniški župan, g. Marjan Šarec, zaželel prijetno praznovanje. Prav tako sta nam želela vse lepo in dobro v novem letu komendski župan, g. Stanislav Poglajen, in mengeški podžupan, g. Božo Ropotar. Ga. Mateja De Reya nas je seznanila z novostmi v zakonodaji, ki se dotikajo naših članov.

Ogledali smo si igro »Jazbec in njegovo petje« v izvedbi KD Mlin Radomlje, avtorice Nine Mav Hrovat, in se prijetno zabavali.

Prejeli smo tudi posebno donacijo v višini 1.600 EUR, ki so nam jo na pobudo g. Nedja Pevulja, poslovodje bencinskega servisa Domžale 1 namenili Petrolovi bencinski servisi Domžale 1 (Nedjo Pevulja), Trzin (Dean Malkoč), Voklo 1 Šenčur (Anja Mandelj), Primskovo 1 Kranj (Simon Čebul), Primskovo 2 Kranj (Gašper Golob), Zlato polje 2 Kranj (Simon Čebul), Domžale 3 (Miha Slapnik) in Rakovnik Ljubljana (Matija Avšič). Predsednica se je za prejeto donacijo toplo zahvalila in povedala, da bodo sredstva porabljena za izvedbo zimskega tabora in učenja za življenje članov društva, oseb z motnjami v duševnem razvoju.

Po obisku dedka Mraza in obdarovanju smo druženje nadaljevali  v preddverju Kulturnega doma, kjer so nas čakale sladke dobrote, ki so jih pripravile članice, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Veseli smo prisluhnili mlademu ansamblu z zanimivim imenom »Bele gate«, ki so nam popestrili praznovanje (njihova povprečna starost je 12 let), seveda smo se ob njihovih zvokih tudi veselo zavrteli.

Prijetno se je bilo zopet srečati z znanci, prijatelji, se pogovoriti, pokramljati, izmenjati informacije in izkušnje ter si zaželeti vse dobro.

Naj nam leto 2018 nameni obilo zdravja in veselja ter mnogo prijaznih in prijetnih trenutkov. Srečno.

Besedilo in foto: Metka Mestek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi