Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

LOVSKA DRUŽINA MENGEŠ – 70 LET

V soboto 10. septembra so lovci Lovske družine Mengeš praznovali 70 obletnico ustanovitve. Na prireditev pred Lovsko kočo v Mengeš so povabili sosede, kmetovalce, lovske prijatelje sosednjih Lovskih družin in seveda predstavnike lokalnih oblasti in društev, s katerimi sodelujejo.
V kulturnem programu so sodelovali Domžalski rogisti, Mengeški Zvon, operni pevec Marko Kobal, citrar Tomaž Plahutnik in ansambel »Kerlci«. Zanimiv program so lovci dopolnili z prikazanim filmom Lovčevo leto, ki so ga o svojem delu pripravljali dve leti. Prav tako so predstavili novo pridobitev pod naslovom Šolska lovska učna pot z lično izdelano promocijsko brošuro, ki bo mladim odpirala pogled na delo in vlogo lovcev v družbi. Poleg te predstavitve, so v tem jubilejnem popoldnevu odprli kar dve razstavi: lovsko razstavo v sejni sobi Lovske koče in likovno razstavo, ki so jo pripravili člani Likovnega društva Mengeš na temo narave in divjadi.

Poleg glasbe so se spomnili tudi zgodb lovcev, ki so jih poimenovali Spomini iz lovskega nahrbtnika.

Jubilej društva so z svojimi nagovori počastili predsednik Lovske zveze Slovenije mag. Lado Bradač in oba župana občin Mengša in Trzina g. Franc Jerič in g. Peter Ložar.

Slavnostni nagovor starešine Jožeta Vahtarja pa je izvenel v besedah pomena »družine« in prioritetna skupna skrb za okolje in premišljenih posegov v prostor - naravo.

Zahvalo za sodelovanje so lovci podelili vsem, s katerimi sodelujejo pri njihovi dejavnosti. Tako niso pozabili na dobre sosede; Vero Kocjan, družina Gašperlin in Skok , kot tudi na vse sosednje lovske družine.

Ob pijači in kulinaričnih dobrotah so ure se še prehitro prevesile v noč. Lovci pa že zremo v naslednje poglavje novega desetletja v delu in prizadevanjih, ki smo si jih zadali in ki nam jih zapoveduje oblast.


Besedilo in foto: Jože Vahtar

Oglejte si tudi