Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Ekipno državno prvenstvo v namiznem tenisu za mladince in mladinke

Ekipa mladincev NTS Mengeš je osvojila 2. mesto, ekipa mladink 3. mesto v tolažilni skupini. 18. in 19. 2. so mladinci in mladinke tekmovali na finalu državnega prvenstva. Tekmovanje je bilo na Ravnah na Koroškem. Tekmovalci so bili razvrščeni v predtekmovalni skupini s štirimi ekipami, pomerile so se vsaka z vsako. Prvo in drugo uvrščena ekipa sta se pomerili v skupini za 1.– 4. mesto, tretja in četrta ekipa pa za 5.– 8. mesto.
Za prvo ekipo so tekmovali: Aljaž Goltnik, Luka Jokič, Timotej Jerina in Nel Savšek Pintarič. V prvem krogu so se pomerili z ekipo ŠD SU in jih premagali z rezultatom 5:1, v drugem krogu so premagali NTK Arrigoni z rezultatom 5:2, v tretjem krogu pa so izgubili z ekipo NTK Savinja z rezultatom 0:5.

V finalnem delu so se najprej pomerili z ekipo NTK Kema in jih premagali z rezultatom 5:3, v zadnjem krogu so ekipo NTK Savinja 2 premagali z rezultatom 5:2. Na koncu so osvojili 2. mesto!

 Za drugo ekipo so tekmovali: Adam Rakun, David Grad, Jan Šobar in Vid Kočar. V prvem krogu so izgubili z ekipo NTK Kema z rezultatom 1:5, v drugem jih je premagala ekipa NTD Kajuh Slovan z rezultatom 5:0, v tretjem krog pa so izgubili z ekipo NTK Savinja 2 z rezultatom 0:5.

V skupini za uvrstitev na 5.-8. mesto so najprej izgubil z ekipo NTD Kajuh Slovan z rezultatom 2:5, v drugem krogu jih je premagala ekipa ŠD SU z rezultatom 5:2, v tretjem krogu pa so izgubili z ekipo NTK Arrigoni z rezultatom 5:0. Na koncu so osvojili 8. mesto. 

Ekipa mladink, za katero so igrale: Urša Rozman, Živa Markič in Tina Križnič, so se v predtekmovanju pomerile z ekipo NTK Letrika in izgubile z rezultatom 1:5, v drugem krogu jih je premagala ekipa NTK Kema z rezultatom 5:0, v tretjem krogu pa so premagale ekipo NTK Arrigoni z rezultatom 5:3. Osvojile so 3. mesto in se uvrstile v skupino za osvojitev 5.-8. mesta.

Najprej so premagale ekipo NTK Krka z rezultatom 5:3, v zadnjem krogu pa jih je premagala ekipa ŠD SU z rezultatom 5:2. Osvojile so enako število kot ekipi ŠD SU in NTK Arrigoni vendar so zaradi slabšega razmerja zmag in porazov osvojile 3. mesto v skupini, kar predstavlja končno 7. mesto.

Čestitka tekmovalcem in tekmovalkam ter Trenerju Davidu Orešniku.

Besedilo: Mlaj

Foto: David Orešnik

Oglejte si tudi