Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

ČAROBNA MISEL – interaktivna humanitarna predstava za otroke

V petek, 23. decembra 2016, smo se v Mladinskem centru Mengeš zbrali dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra iz Kamnika, ki smo v okviru projekta Čarobna misel pripravili predstavo za otroke s humanitarnim namenom pomagati živalim.
AIA - Mladinski center Mengeš nas je povabil k sodelovanku v okviru projekta ČAROBNA MISEL. DijakI GSŠRM, smer predšolska vzgoja, smo za otroke pripravili predstavo Kje je moj medvedek?. Po predstavi  so sledile ustvarjalne delavnice pod vostvom prostovoljke,  dipl. slikarke Save Kralj.

Namesto vstopnine so udeleženci dogodka prispevali hrano za lačne živali,  ki smo jo takoj po dogodku predali Zavodu Zadnje upanje, ki s prostovoljci deluje po vsej Sloveniji in pomaga vsem, tako ljudem kot živalim, ki potrebujejo pomoč.  

Z igro smo gimnazijci predstavili zgodbo, ki govori o tem, da  moramo biti prijazni do ljudi, živali, rastlin in predmetov in kako moramo z njimi ravnati. Nauk zgodbe je misel: "Če boš prijazen do drugih, bodo tudi drugi prijazni do tebe." Deklici Nini njen medvedek pobegne, ker z njim grdo ravna. S pomočjo pravljičnih bitij v čarobnem gozdu svojega medvedka po dolgem iskanju najde, saj spozna nauk te zgodbe o medsebojni prijaznosti. Na koncu predstave smo skupaj z otroki še zapeli ter z njimi malo poklepetali, kaj o zgodbi mislijo in kaj se njim zdi prav ali narobe.

Nato je sledila ustvarjalna delavnica, na kateri so otroci izdelovali novoletno žival za svojo jelko. Na koncu smo bili vsi zadovoljni in vsak je nekaj odnesel domov: nekateri nove izkušnje, drugi svoj izdelek, tretji pa zadovoljstvo zaradi lepega druženja med otroki, mladostniki in starejšimi ter seveda tudi zato, ker smo zbrali hrano za živali, ki potrebujejo pomoč.


Besedilo in foto: Leonora Islami

Oglejte si tudi