Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Tekmovanje gasilcev v Topolah

V soboto popoldne, 2. julija 2016, je potekalo v Topolah tekmovanje gasilskih dvojic v vlečenju B tlačnega voda. Tekmovanje vsebuje elemente hitrosti, spretnosti in vzdržljivosti, kateri so zelo pomembni v gasilskih akcijah.
Tekmujeta dva gasilca. Prvi  gasilec vleče B tlačni vod, drugi pa ga sestavlja. Pri prvem gasilcu je pomembna telesna vzdržljivost in duševna stabilnost, njegov sotekmovalec pa mora pokazati hitrost in spretnost. Tekmovanje je praktični prikaz , kako gasilci položijo B tlačni vod, tam kjer je razdalja od hidranta do požara velika.

Tekmovanja se je udeležilo 24 tekmovalnih enot iz 16 gasilskih društev iz 11 gasilskih zvez. Tekmovalci so bili iz Koroške, Dolenjske, Gorenjske  in sosednjih gasilskih zvez. Letošnje tekmovanje je postreglo z vrhunskimi rezultati, saj je 20 ekip potegnilo tlačni vod več kot 200 m. Rekord tekmovanja je dosegla ekipa PGD  Zabreznica  iz GZ Jesenice. Tekmovalca  Nejc Klinar in Timotej Bergelj sta potegnila tlačni vod kar 262,70 m. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa iz domačega društva PGD Topole. Miha Špruk in Rok Tratar sta potegnila tlačni vod 256,73 m. Na tretje mesto se je  uvrstila ekipa  PGD Kokrica.  Blaž Pestar in Rok Remic sta dosegla  rezultat  245,5 m. Dosedanji  rekord tekmovanja je bil  247m, katerega  sta si lansko leto  priborila Miha Špruk in Rok Tratar iz PGD Topole. Priznanja in pokale za najboljše rezultate, sta podelila župan občine Mengeš  g. Franc Jerič in predsednik GZ Mengeš  g. Janez Koncilija.

Besedilo in foto: Peter Jemec

Oglejte si tudi