Oceni objavo

Avtobusne postaje in ceste bodo očiščene sredi marca in v začetku aprila

Tako kot vsako leto bo Občina Mengeš tudi letos poskrbela za pomladno čiščenje cestišč in pločnikov ter avtobusnih postaj v občini. Čiščenje javnih površin bo potekalo takoj, ko bo dopuščalo vreme oziroma ko bo jasno, da se je zima poslovila.

Predviden začetek čiščenja steklenih in lesenih delov avtobusnih postaj je druga polovica marca. Čiščenje peska in druge navožene, napihane ali drugače nanešene umazanije na javnih cestah in pločnikih v občini pa je predvideno v tednu pred Veliko nočjo. 

Občina je prvo čiščenje izvedla že v zimskem času, v decembru in januarju, ko so bile odstranjene smeti ob cestiščih Mengeš – Domžale, Mengeš – Vodice in Mengeš – Preserje. Na območju ob omenjenih cestiščih je bilo nabranih več kot 10 velikih vreč smeti, najverjetneje smeti, ki jih neosveščeni vozniki zmečejo z vozil. 

Tako kot vsako leto se bodo pločniki pometali ročno, ceste pa strojno. Dela bo izvedel koncesionar za vzdrževanje občinskih javnih cest, Gorenjska gradbena družba d. o. o. 

V kolikor vremenske razmere ne bodo ugodne, kar pomeni, da storitev zaradi vremena ne bi bila kakovostno opravljena, se bodo datumi izvedbe del spremenili. 

 

Besedilo in foto: Tina Drolc

 

Oglejte si tudi