Oceni objavo

Na Kvizu gasilcev pripravnikov in gasilske mladine tudi Mengšani

Spomladi se ne prebuja le narava, marveč očitno tudi mladež. Poleg glasbeno obarvanih dogodkov se v začetku marca namreč običajno odvije tudi gasilsko tekmovanje, kjer se mladi iz Gasilskih zvez Domžale in Mengeš pomerijo v prav posebnem kvizu, ki že tradicionalno poteka v Delavskem domu na Viru pri Domžalah. Tudi letos je bilo tako, da je preizkus gasilskega znanja za gasilce pripravnike (16 do 18 let) potekal 3. marca, udeleženih pa je bilo kar 9 ekip iz obeh gasilskih zvez. Kviz za gasilsko mladino pa je potekal dan pozneje, udeležilo pa se ga je kar 19 ekip pionirjev in 23 ekip mladincev.

Vse ekipe so se na tekmovanje pripravljale pod vodstvom svojih mentorjev, ki so jih seveda urili tudi za namene tekmovanja, a predvsem zato, da bi bili v kriznih položajih zmožni pomagati.

Na tekmovanju gasilcev pripravnikov se je pomerilo devet ekip, od tega 6 domžalskih in 3 mengeške. Te so izkazale tako teoretično kot praktično znanje, v zadnjih dveh preizkusih pa so bili tudi bitko s časom, hkrati pa so morali biti še posebej natančni, saj je vsaka najmanjša napaka pomenila točko manj. Tudi letos je omenjeni Kviz potekal na podlagi razpisa Gasilske zveze Slovenije.

Mengeške ekipe so se odlično odrezale, saj so pokazale, da premorejo veliko teoretičnega znanja, hkrati pa se ne ustrašijo niti praktičnih prikazov. Za izjemne dosežke so jim čestitali tudi predsednik Gasilske zveze Domžale, Matjaž Korošec, poveljnik Gasilske zveze Mengeš, Miha Verbič, vse dobro pa je prvim trem ekipam iz vsake kategorije na regijskem tekmovanju zaželel tudi predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Vir, Tomaž Zalokar.

Med gasilci pripravniki so se na prva tri mesta uvrstile naslednje ekipe: prvo mesto je osvojila 2. ekipa PGD Loka pri Mengšu, drugouvrščena je bila 1. ekipa PGD Loka pri Mengšu, tretje mesto pa je zasedla ekipa PGD Topole.

Na kvizu gasilske mladine je letos sodelovalo 14 ekip pionirjev in 18 ekip mladincev iz Gasilske zveze Domžale ter 5 ekip pionirjev in 5 ekip mladincev iz Gasilske zveze Mengeš. Tudi na sobotnem tekmovanju so se mengeške ekipe res izkazale, za kar so na koncu prejele posebne pohvale predsednika Gasilske zveze Domžale, Matjaža Korošca, vode tekmovalnega odbora, Lucije Šarc, ter predsednika Komisija za mladino pri Gasilski zvezi Mengeš, Roberta Ručigaja.

Rezultati pionirskih in mladinskih ekip so bili naslednje: prvo mesto si je prislužila ekipa PGD Mengeš, na drugem mestu je zaključila ekipa PGD Loka pri Mengšu, tretjeuvrščena na tekmovanju pa je bila tokrat ekipa PGD Topole 1.

Vsem sodelujočim iskreno čestitamo!

Besedilo in foto: Barbara Kopač

Oglejte si tudi