Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Jogijske tehnike

V januarju smo v AIA Mladinskem centru Mengeš čas namenili tudi jogijskim tehnikam. Povezali smo se preko Zooma in govorili o tem, kaj določene tehnike prinašajo v naša življenja in zakaj je pomembno, da jim namenimo svojo pozornost in energijo. Proti zaključku našega virtualnega druženja smo 20 minut tudi meditirali in v praksi občutili pozitivno spremembo svojega počutja.

Joga je veliko več kot le razgibavanje telesa. Je močno orodje osebne preobrazbe. Ponuja nam tehnike, ki nas opolnomočijo in nam pomagajo do večjega razumevanja naše bíti.

Na delavnici smo določene izpostavili. Govorili smo o telesnih položajih in kako si z njimi povečamo moč in gibljivost telesa ter omilimo ali odpravimo morebitne bolečine. Preizkusili smo tri izbrane mudre, ki spodbudijo uravnovešanje določenih energij znotraj nas, in dihalne tehnike, ki nas aktivirajo za nov dan ali umirijo pred spanjem. Omenili smo tudi meditacijo, ki nas popelje v umiritev uma in stik z globljim mirom, ter sproščanje kot obvezen del regeneracije telesa, tudi na subtilnejši ravni.  

Joga poleg omenjenih vsebuje tudi druge tehnike. Vsaka znotraj nas sproži določeno energijo in nas postavlja pred mnoga vprašanja o svoji bíti. Redna vaja nam pomaga ta vprašanja razreševati in z vsako prakso smo bližje razumevanju sebe in preseganju svojih omejitev. Mi smo tokratno delavnico vsekakor zaključili s sproščeno energijo in se poslovili z dobro voljo ter nasmehom na obrazu.


Besedilo in foto: Maja Maselj, učiteljica joge, gibanja in energijskih tehnik, v sodelovanju z AIA Mladinskim centrom Mengeš

 

Oglejte si tudi