Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

10. odprto street dance tekmovanje PLEŠ'

28. maja pa je sledilo še odprto street dance tekmovanje PLEŠ', ki smo ga po dveh letih spet organizirali v živo, in sicer v ŠD Partizan Mengeš. Tekmovanje je bilo toliko bolj posebno, saj smo obeležili 10. obletnico.

Na tekmovanju smo si ogledali 77 nastopov 55 različnih plesalcev, tako iz Mengša pa vse do Borovnice. Predstavili so se tako malčki, stari od 5 do 6 let, kot tudi mladinci, stari do 16 let. Za dobro vzdušje je skrbela napovedovalka Maša Povše, ki je spodbujala 200 gledalcev. Tekmovalci so se pomerili v kategorijah solo street, duo street, hip hop freestyle (izmišljevanje gibov na glasbo), kategoriji »dance with style« (plesanje na določeno koreografijo s svojim stilom) in hip hop skupinah. Ker so se tekmovalci pomerili v več kategorijah, so za zabavni premor poskrbele Mengeške mažoretke, ki so se predstavile s simpatičnima nastopoma. Po izračunanih rezultatih je sledila še podelitev. Najprej smo po kategorijah razglasili prva tri mesta, sledile pa so še dodatne nagrade, ki so jih dodelile sodnice Tea Vuga, Zoya Petrič in Mateja Alibabič:

- naj talent: Loti Šuštar

- naj kostum in zgodba: Ema Hrovat, Lucia Berus

- naj šaljivec: Žan Koncilja, Marko Berus

- naj par: Gina Zakrajšek in Lana Škufca

Srebrni gumb mlajši (drugo najvišje št. točk): Pia Frankovič

Zlati gumb mlajši (najvišje število točk): Sofia Berus

Srebrni gumb starejši (drugo najvišje število točk): Taja Franko

Zlati gumb starejši (najvišje število točk): Gina Zakrajšek.

Vsem plesalcem, ki so se poskusili na tekmovanju, če
stitamo za pogum in borbenost, ob tem pa se zahvaljujemo še vsem staršem in ekipi prostovoljcev, brez katerih nam ne bi uspelo.

Besedilo: Sanja Tomšič

Foto: Simon Štebe

Oglejte si tudi