Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
4°C
SRE.
15°C
7°C
Oceni objavo

Miklavž je obiskal Dobeno

Tudi letos je TD Dobeno organiziralo miklavževanje v našem kraju, ki se je do sedaj tradicionalno dogajalo v Kmečkem turizmu Blaž. Letos pa je organizator prvič pripravil veseli dogodek na prostem, na večnamenski ploščadi, ki je namenjena za druženje starih in mladih, za športne in kulturne dogodke, kjer se srečujemo Dobenci. Prostovoljci so lepo pripravili prireditveni prostor, ga razsvetlili in mu nadeli praznični, novoletni izgled, k čemur je pripomogel tudi novozapadli sneg in lepo, ne premrzlo vreme.

Miklavževanje, za katero je bilo prijavljenih 62 otrok, in sicer 50 z Dobena, ki se jim je pridružilo še 12 okoliških otrok, se je pričelo ob 17. uri s prijetno otroško predstavo Jelkina tržnica, ki je pritegnila otroke k sodelovanju in jih pripravila na prihod Miklavža, ki so ga otroci z glasnimi klici priklicali, da je v spremstvu angelov in parkljev prišel na prireditveni prostor. Miklavž je pozdravil vse prisotne, posebej še pridne otroke, nato pa klical otroke posamezno k sebi in jim izročal praktična darila; pri tem so mu pomagali angeli, parklji pa so pazili na red. Darila, ki so jih »Miklavževe pomočnice« pripravile že v petek, je financiralo turistično društvo s pomočjo dobenskih sponzorjev. Po obdaritvi otrok so prejeli darila dobrega moža tudi prisotni krajani Dobena, ki so letos oz. že prej dopolnili 70 let.

Po končanem programu in odhodu Miklavža smo krajani nadaljevali druženje na platoju ob zvokih božičnih in novoletnih melodij. Na mizah ob prireditvenem prostoru so bile za vse obiskovalce sladke dobrote, ki so jih pripravile pridne dobenske gospodinje, poleg tega pa še kuhane klobase, čaj, kuhano vino in »ta kratki«, kar so postregli prostovoljci turističnega društva. Da pa nas kljub topli pijači ne bi zeblo, sta bili na prireditvenem prostoru postavljeni dve veliki kurišči, v katerih je prijetno prasketal ogenj in nas privabljal, da smo se zbirali ob njih, komentirali dogodek in klepetali.

Vsi prisotni smo si bili enotni, da tako veselega miklavževanja in spontanega druženja še ni bilo, da bi morda lahko organizirali podobno druženje za Dobence tudi brez Miklavža.

Besedilo in foto:
Tone Vidrgar
Oglejte si tudi