Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Maškare na Dobenu

Tudi letos se je v organizaciji turističnega društva v soboto, 18. februarja, »dogajala maškarada« na Dobenu. Krajani so bili preko mailing liste obveščeni in povabljeni v pustno povorko, zbirališče pa je bilo ob 11. uri na parkirišču pri kapelici na Zgornjem Dobenu. Glede na lanski odziv, ko se je pustne povorke udeležilo preko 40 maškar, je bil letošnji odziv precej slabši, saj je bilo udeležencev pol manj, o razlogu pa lahko le ugibamo.

Morda je bil razlog v prestavitvi zimskih počitnic (zaradi svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah v Planici) in so bili nekateri še na počitnicah, morda zato, ker je zjutraj snežilo in nam sonce ni namenilo toplega pogleda, morda ... Upamo pa, da vzrok ni bil v nezainteresiranosti krajanov, saj bi to negativno vplivalo na prizadevanje članov TD, ki so se trudili z organizacijo in celo pustni kostumi so bili ponujeni v uporabo zainteresiranim, a ni bilo odziva.

Na zbirališču so se zbrale predvsem mlade maškarce in povorka je krenila po dobenskih ulicah. V pustni povorki je sodelovalo tudi nekaj odraslih maškar (ravno toliko, da se lahko piše v množini) in ob zvokih Stanetove harmonike ter ubranem petju je vesela in pisana povorka različnih pustnih šem Dobencem popestrila sobotno dopoldne. Veselo in pestro pustno druščino je nekaj domačinov povabilo pred svoje domove in jim ponudilo letom primerno pijačo in sladkarije, da na poti ne bi omagali. Pustni sprevod je svojo pot zaključil na izhodišču, kjer so udeležence pričakali slastni krofi, topel čaj in kuhano vino Kmečkega turizma Blaž.

Prijeten dogodek, ki ga je organiziralo TD, je popestril dan predvsem mladim maškarcam in upamo, da jim bo dogodek ostal v prijetnem spominu, da se bodo tudi naslednje leto udeležili »karnevala« ter pripeljali s seboj še starše in druge sorodnike, našemljene v različne kostume, primerne temu »prazniku«.


Besedilo in foto:

Tone Vidrgar

Oglejte si tudi