Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
15°C
-2°C
JUTRI
15°C
-2°C
Deli

Veselo pustovanje na Dobenu

Že nekaj let zapored na Dobenu, skupaj, turistično društvo in kmečki turizem Blaž, organizirata pustovanje. Tudi letos smo zadnjo februarsko soboto, pripravili veselo pustno rajanje, za maškare in ostale obiskovalce. Udeležilo se ga je lepo število obiskovalcev in med njimi je bilo kar precej malih in velikih maškar.

Čeprav je petkov večer, na Dobenu, nasul dobrih 15 cm snega in smo se bali, kako bo s prevoznostjo cest v soboto, nam je bila ta naklonjena, sončna in prijetno topla. Pri »Blažu«, so se že pred 14. uro začeli zbirati obiskovalci, med njimi vse več maškar. Zbralo se jih je preko 30.

Frenk je s svojimi instrumenti poskrbel za glasbo in na plesišču so se v veselem razpoloženju zavrteli skupaj tisti z maskami in tisti brez. Ob 16 uri je tričlanska komisija izbrala najboljše maske, posebej med odraslimi in posebej med otroci. V obeh kategorijah so najlepše 3 maske dobile privlačne nagrade, katere je prispevalo TD, nekaj pa je primaknil še kmečki turizem Blaž. Vse maškare so dobile tudi slasten pustni krof in seveda, glasen aplavz vseh navzočih. Veselo razpoloženje prisotnih, ob zvokih plesnih ritmov, se je nadaljevalo, pozno v večer.

 

Besedilo in foto: Tone Vidrgar

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!