Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Sprejem otrok v Vrtec Mengeš za šolsko leto 2019/2020

V Vrtcu Mengeš smo, tako kot že vsako leto doslej, na podlagi Zakona o vrtcih in internega Pravilnika o sprejemu otrok, javno pozvali k vpisu novincev v oddelke Vrtca Mengeš za šolsko leto 2019/2020. Javna objava je bila objavljena v Glasilu Občine Mengeš v februarski številki, rok za vpis pa je bil do 31.03.2019.

Do izteka roka smo v vrtec prejeli 126 vlog, kar je 7 vlog več kot v lanskem letu. Največ, kar 69 vlog smo prejeli za otroke rojene v letu 2018, 19 vlog za otroke letnik 2017, 10 vlog za letnik 2016, 7 vlog za letnik 2015, 2 vlogi za letnik 2014 in eno vlogo za otroka rojenega v letu 2013. Prejeli pa smo tudi 18 vlog otrok, ki so rojeni v tem letu in, ki do začetka šolskega leta še ne bodo izpolnjevali starostnega pogoja (11 mesecev) za sprejem v vrtec.
Ker je bilo vlog za vpis več, kot je prostih mest v vrtcu, se je 4. 4. 2019 sestala Komisija za sprejem otrok v Vrtec Mengeš.

Komisija je pregledala vse prošnje in na podlagi Pravilnika o sprejemu otrok v vrtec Mengeš  točkovala posamezne vloge in tako pripravila prednostni seznam otrok.

Prednostni seznam, kakor tudi seznam sprejeti otrok in čakalni seznam, je bil 05. 04. 2019 javno objavljen na spletni strani vrtca. Vlagateljem pa so seznami dostopni tudi na oglasnih deskah v enoti Gobica in Sonček.

Na podlagi prostih mest v vrtcu za šolsko leto 2019/2020, smo iz prednostnega seznama, ki ga je pripravila komisija, v vrtec sprejeli 92 otrok. V vrtcu smo tudi letos poskušali sestaviti skupine tako, da smo omogočili sprejem vseh vpisanih otrok, ki imajo stalno bivališče na območju Občine Mengeš, z izjemo tistih, ki v septembru še ne izpolnjujejo starostnega pogoja za sprejem. To so otroci rojeni v letu 2019, ki žal do sprostitve mest ostajajo na čakalnem seznamu za kasnejši sprejem.
Tekom podpisovanja pogodb med vrtcem in starši, pride vsako leto še do majhnih sprememb, saj si nekateri starši premislijo in odstopijo od vpisa. V teh primerih sprejmemo otroke iz čakalnih list. Prosta mesta pa se zaradi selitev, bolezni ipd. pojavljajo tudi tekom celega šolskega leta, kar se nam je zgodilo v tem šolskem letu, ko smo lahko zaradi kasnejših sprostitev sprejeli vse čakajoče otroke iz Mengša.

Ker bi radi prav vsem staršem omogočili sprejem njihovega malčka v naš vrtec, upamo, da bomo tudi v naslednjem šolskem letu lahko ugodili vsem prejetim vlogam.

 

Besedilo: Mateja Hribar Sicherl, ravnateljica Vrtca Mengeš

 

 

Oglejte si tudi