Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Prenova dela ceste na Dobenu

Ko smo se člani VO na sestanku v začetku leta na občini pogovarjali o prioritetah in možnostih investicij na Dobenu, smo kar se tiče cestne prenove izpostavili dokončanje ceste na Sp. Dobenu in nadaljevanje rekonstrukcije ceste na Zg. Dobenu (od Uršiča do konca Dobena – meje z mestno občino Ljubljana).

Predstavniki občine so nam povedali, da je predvidena na obeh lokacijah, zaradi dotrajanosti vodovodnih napeljav, ob prenovi ceste tudi zamenjava hišnih priključkov. To pa podvoji vrednost predvidenih del, za kar pa v občinskem proračunu za letošnje leto ni dovolj finančnih sredstev, ker je bil dobršen del (omrežnine) sredstev namenjen za obnovo vodovodnega omrežja v občini porabljen za povečanje in prenovo vodohrama na Dobenu. Tako smo se dogovorili, da se glede na vrednost razpoložljivih sredstev prenovi odsek ceste od Ručigaja do Jernejčiča.

Izbranega izvajalca, Gorenjsko gradbeno družbo Kranj, smo prosili, da nam zaradi pravočasnega obveščanja in prilagoditve obveznosti krajanov dovolj zgodaj sporoči začetek del, a smo obvestilo, da bodo dela potekala dva dni, v torek, 26. oktobra, in sredo, 27. oktobra, od 8. ure zjutraj do 17. ure popoldan, žal dobili šele v petek, 22. oktobra, sredi dneva (vmes vikend), kar je pri nekaterih krajanih povzročilo precej nejevolje. Takoj, ko smo prejeli sporočilo, je TD Dobeno o tem po mailu obvestilo krajane.

Izvajalec je s pripravo del začel že v ponedeljek, kar pa ni oviralo uporabnikov ceste, tudi med izvajanjem del je izvajalec zagotovil, da bo cesta prevozna za vse nujne primere in po znanih informacijah glede tega ni bilo težav. Cesta je bila končana v predvidenem roku, naslednje dni pa so delavci urejali še bankine na tem odseku. Prenovljeni del ceste vsekakor prispeva k večji varnosti vseh uporabnikov in lepšemu videzu našega kraja.


Besedilo in foto: Tone Vidrgar


Oglejte si tudi