Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Praznik na Dobenu

Tradicionalni dobenski praznik, ki ga organizira Turistično društvo Dobeno, že nekaj let skupaj s kmečkim turizmom »Blaž«, je bil letos izveden že devetič. Po organizacijski plati najzahtevnejši in po udeležbi najbolj obiskan dogodek v letu na Dobenu, s pestrim programom in dobrim izborom nastopajočih vsako leto privabil lepo število obiskovalcev. Žal nam vreme, ki nam zadnjih nekaj let ni bilo naklonjeno, tudi letos ni šlo na roko. Kljub slabi vremenski napovedi smo se odločili, da prireditev izpeljemo. Tako smo na prizorišču postavili nekaj šotorov (»arafatov«), da bi v primeru dežja lahko izvedli planirane dogodke.
Dobenski praznik je družabni, zabavno-športni in kulturni dogodek, v izvedbi TD Dobeno, ki povezuje mlade in starejše, domačine in obiskovalce. Ker pa kraj nima lastnega prostora za takšno ali podobno prireditev oz. druženje, smo tudi letos združili moči s KT Blaž.

Letos je bila v sklopu prireditve organizirana tudi slavnostna otvoritev sanirane in razširjene ceste na Spodnje Dobeno, ki je bila končana konec avgusta.

Program, ki se je začel ob trinajsti uri, je povezovala simpatična voditeljica Radia  Veseljak, za veselo razpoloženje pa sta poskrbela narodno-zabavna ansambla Lunca in Viharnik, ki sta s plesnimi ritmi  obiskovalce vabila na plesišče. 

Vse obiskovalce je na vhodu prijazno pozdravila ekipa, na stojnici dobrodošlice TD Dobeno jim je ponudila bogat izbor domačega peciva, okusen narezek in domače alkoholne in brezalkoholne pijače, kar so prispevali domačinke in domačini. Očitno je bila ponudba dobra, saj se je nemalo gostov vračalo k stojnici. Med prireditvijo je potekal tudi srečelov z bogatimi dobitki, vsaka srečka je bila dobitna.

Tudi za otroke je bilo poskrbljeno, da se niso dolgočasili, pod šotorom pri vhodu je bila zanje organizirana kuharska delavnica »Lonček kuhaj«, poleg nje pa so dekleta otrokom poslikavale obraze, težko je reči, kaj je otroke bolj privabilo, važno je, da so otroci uživali.

Prireditve se je kljub slabi vremenski napovedi udeležilo kar precej ljudi, tudi nekaj poznanih občinskih obrazov je bilo prisotnih, tudi mengeški župan, ki je med prireditvijo pozdravil vse navzoče in jim zaželel prijetno počutje.

Za uspelo prireditev 9. dobenskega praznika so zaslužni člani TD, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi dogodka in seveda ekipa KT Blaž, ki je vseskozi skrbela, da obiskovalci niso bili lačni in žejni v času dogodka.

Posebna zahvala pa gre številnim sponzorjem in donatorjem, ki so s svojimi prispevki (bogatimi dobitki za srečelov in finančnimi prispevki) pripomogli, da smo uspešno izpeljali dobenski praznik. 

 

Besedilo in foto: Tone Vidrgar

Oglejte si tudi