Logo MojaObčina.si

Mengeš

JUTRI
13°C
2°C
ČE.
12°C
0°C
Deli

Pojav vandalizma v Občini Mengeš

V Občini Mengeš smo se v oktobru srečali s pojavom vandalizma. Najprej je bila poškodovana telefonska govornica ob občinski stavbi, v naslednjem tednu so bile razbite vse štiri steklene stene avtobusne postaje v Loki pri Mengšu (v smeri Kamnika) ter nato v enem tednu dvakrat uničena ista zapornica, ki je namenjena zagotavljanju prostih intervencijskih poti.

Vandalizem je v mirnem okolju kot je Občina Mengeš izredni pojav, zato je občina že začela z aktivnostmi, da bi ga odpravila oziroma zajezila. V pogovoru z Policijsko upravo Domžale je bilo zagotovljeno, da se bo povečalo število obvozov in pregledov, tako podnevi kot ponoči.
Po nasvetu pristojnih je začela občina razmišljala tudi o uvedbi videonadzora v okolici upravne stavbe občine, Kulturnega doma Mengeš in drugih objektov, ki so najpogosteje poškodovani.
Hkrati prosijo vse občanke in občane, da spremljajo dogajanje v svoji okolici in posredujejo vse informacije o identiteti storilcev zgoraj opisanih dejanj oziroma vandalizma v občini.

Besedilo in foto: Tina Drolc

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!