Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Krajani Dobena sodelovali pri širitvi in obnovi ceste

Pred pričetkom letošnjih del, širitve in obnove trase spodnjega dela Dobenske ceste, ki je bila končana konec meseca avgusta, smo v konstruktivnem dialogu z občino uskladili, kako in v kašni dolžini bodo potekla obnovitvena dela, da bi ta čim manj prizadela uporabnike. Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev, odobrenih v proračunu, smo se dogovorili za sodelovanje, oziroma pomoč krajanov pri razširitvi najbolj kritičnega odseka, na začetku vzpona.
Z lastniki parcel smo dosegli sporazumni dogovor, na osnovi katerega smo člani VO in TD, izpeljali delovno akcijo. Posekali in odstranili smo drevesa ter grmovje na označenih, kritičnih mestih, kjer se je cesta razširila in tako pripravili teren, da so izvajalci lahko nadaljevali delo. Dela so se zavlekla, zaradi nepredvidenih dodatnih del, mostič preko odvodnega kanala se je sesedel in bilo ga je treba na novo zgraditi. Kot se lahko vidi je obnova ceste, v dolžini cca 1100 m strokovno izvedena in s tem je močno povečana varnost vseh uporabnikov.

Dobenci smo veseli nove pridobitve, saj omogoča varnejšo vožnjo vsem uporabnikom, tako krajanom, kot obiskovalcem. Zahvaljujemo se občini za tvorno sodelovanje in upamo, da bomo tudi v bodoče, skupaj uspešno sodelovali, ter kmalu uspeli najti možnost za pridobitev potrebnega in primernega prostora za potrebe krajanov Dobena.

 

Besedilo in foto: Tone Vidrgar

Oglejte si tudi