Oceni objavo

5. VAŠKE IGRE

Končno nam je uspelo organizirati Vaške igre po mučnih dveh letih korona težav.  Po deževni soboti smo se pametno odločili, da prestavimo dogodek na nedeljo. Zbrali smo celo Loko in tudi udeležence z Dobena. Kot že vsa leta tekmujemo med seboj društva v Loki (PGD Loka, KD Anton Loboda in ŠD Loka pri Mengšu) ter povabljena ekipa »Hribovci« z Dobena.

Namreč, naj pojasnim za bralce, ki Vaških iger še ne poznajo. Vsako leto se v Loki dobimo društva, ki delujemo v tem prostoru, in se potem pomerimo v zabavnih igrah!

Neverjeten uspeh so dosegli t. i. Piromani (to so predstavniki PGD Loka), ki jim je prvič uspelo zmagati, pred presenečenjem  ekipo Hribovci oz. ekipo z Dobena. Tretje mesto je pripadlo ekipi Umetnikov (KD Anton Loboda) in domačinom ŠD Loka. Tako bo prenosni pokal krasil prostore GD Loka do prihodnjega leta!

Gremo po vrsti. Najprej je bilo tekmovanje v skoku z žaklji (po štirje tekmovalci so se zbasali v vrečo in odskakali proti cilju). Potem smo vlekli vrv, tekmovali tri v vrsto, dirkali s hoduljami in igrali igro boj med dvema ognjema.

Med odmorom smo poskrbeli za tekmovanje najmlajših, ki so se med seboj pomerili v skoku z žaklji. Prav vsi so prejeli praktične nagrade! 

Seveda je pri tekmovanju vedno najpomembnejši "fair play".

Kot vsako leto smo tudi tokrat uspešno organizirali srečelov, za hrano in pijačo udeležencev in nastopajočih je bilo seveda poskrbljeno. Zahvala vsem, ki so pripomogli k organizaciji iger, predvsem strežnemu osebju, ekipi pri prodaji srečk, voditelju Tomažu s sodniško ekipo in tonskim mojstrom Andrejem, seveda pa tudi  zlatim sponzorjem  Flek, d. o. o. in  Avtogen d. o. o. 

Besedilo in foto: Matjaž Anžlovar, za ŠD Loka

                                                             

Oglejte si tudi