Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Praznovanje umetnosti

V sredo, 14. junija, se je v prostoru AIA – Mladinskega centra Mengeš odvijalo odprtje Razstave Sanjarij. Svoja dela so razstavljali otroci in odrasli, ki so v sezoni 2022/23 ustvarjali pod budnim očesom umetnice Maje Maselj. Dan je bil namenjen praznovanju umetnosti, ustvarjalnosti in avtentičnosti.

Ustvarjalci so se redno srečevali z mentorico vsak teden ter razvijali risarske in slikarske spretnosti. Poglobili so se v svet domišljije, raziskovali njegove razsežnosti in ugotovili, da v njem ni omejitev, te namreč postavlja vsakemu le lasten kritični um. Bolj ko so ustvarjalci zaupali svojim sposobnostim opazovanja, risanja in barvanja, bolj se je tudi odpirala ustvarjalna energija. Posledično sta zaživela iskreno veselje in lahkotnost do izražanja. Na tej točki so se ideje začele kopičiti, omejitve pa so skoraj popolnoma izpuhtele. 

S pomočjo umetnice so ustvarjalci odkrivali svoj način izražanja in raziskovali motive, ki so jih najbolj privlačili. Tekom ustvarjalnega procesa se je utrjevalo kreativno razmišljanje, ki sta ga spodbujala iznajdljivost in oblikovanje novih idej. Na umetniških delavnicah Maje Maselj ne gre zgolj za risbe in slike, ampak za razvoj zdrave samozavesti in pristnega izražanja avtentičnosti. Tu se namreč zares skrivata potencial in razvoj ustvarjalca. Krepitev teh notranjih moči se odraža tudi v vsakdanjem življenju in umetnost resnično pozitivno vpliva na vsa življenjska področja. 

Lepo vabljeni na ogled Razstave Sanjarij. Razstava je odprta do 31. avgusta 2023 v AIA – Mladinskem centru Mengeš. Lepo vabljeni tudi septembra v novo sezono umetniških delavnic in jogijskih ur pod okriljem Maje Maselj.


Besedilo: Maja Maselj

Foto: Brane Tomšič


Oglejte si tudi