Logo MojaObčina.si

Mengeš

DANES
7°C
3°C
JUTRI
3°C
2°C
Deli
4309

Pomladna odprta pevska vaja MePZ Svoboda Mengeš

Mešani pevski zbor Svoboda Mengeš je v okviru Tedna ljubiteljske kulture v sredo, 17. maja 2017, izvedel pomladno odprto pevsko vajo pred kulturnim domom v Mengšu. Sorodnikom in prijateljem, predvsem pa Mengšanom, smo želeli predstaviti, kako poteka običajna pevska vaja v našem zboru. Prijetno pomladno vreme in zahajajoče sonce nas je spodbujalo k aktivnemu delu.

Pevske stole smo razporedili v dveh polkrožnih vrstah, tako kot v pevski sobi, in postavili električni klavir za spremljavo in intonacije (slika 1 ).  Na ploščadi v parku smo pripravili pogostitveno mizo z drobnimi sladkimi in slanimi prigrizki in izbor pevskih napitkov (slika 2 ).

Naš zborovodja Iztok, ki nas vodi že tretje pevsko leto, je prišel na vajo direktno z vaje za musical Moje pesmi, moje sanje, ker je namestnik dirigenta. On je že imel ogrete roke, skupaj pa smo vajo pričeli malo po 19. uri z globokimi kontroliranimi vdihi, razgibavanjem vratnih mišic in ramenskih sklepov. Z raznimi kombinacijami izgovarjanja  glasov č, š, t in f smo zbudili glasilke in usta ter se upeli z različnimi zaporedji  glasov.

Kako prijetno je peti na svežem zraku in v rahli sapici, ki veje mimo kulturnega doma proti potoku ! (slika 3 )

Po upevanju smo vadili pesmi za nastop v Vrsarju na Hrvaškem v začetku junija 2017. Naši družinski člani, ki so nas prišli spodbujati na odprto vajo, so med vajo poslušalce prijazno postregli s prigrizki in pevskimi napitki. Poslušalci so zavzeto spremljali dogajanje in po obrazih sodeč in po vmesnih aplavzih, jim je bila vaja zelo zanimiva. Le promet s Slovenske ceste je bil na trenutke glasnejši kot naše petje.

S pomladno odprto pevsko vajo smo želeli tudi pridobiti nove pevce, ki še zbirajo pogum, da se nam pridružijo.  Naše pevske vaje so prijetno delovne, brez klepetanja, na trenutke humorne zaradi iskrivih dirigentovih komentarjev, na trenutke trpeče, ker dirigent s kritičnimi komentarji  vztraja na pravilno zapetih tonih. Zaradi intenzivnega dela med vajo pozabimo na skrbi, ki smo jih prinesli od doma in po končani vaji domov odidemo sproščeni in sveži kot po kakšni globoki meditaciji. Hvala, Iztok, za zavzeto delo.

Redne pevske vaje imamo vsak ponedeljek in sredo od 20. do 22. ure v pevski sobi v 2. nadstropju kulturnega doma Mengeš, severni vhod. Vabimo vse, ki imate posluh in veselje do zborovskega petja, da se nam pridružite.

 

Besedilo in foto: Germana Leben, predsednica MePZ Svoboda Mengeš

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij