Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Koncerti MePZ Svoboda Mengeš v 2022

Dva božično-novoletna koncerta 2022

MePZ Svoboda je letos izvedel dva božično-novoletna koncerta: v soboto, 17. 12. 2022,  v samostanu Mekinje in v petek, 23. 12. 2022, v cerkvi sv. Mihaela v Mengšu.

V pozdravnem nagovoru je voditeljica koncerta, sopranistka Olga Pavlin, uporabila kar primeren pregovor: Blagor hiši, kjer se petje sliši. Po dolgem času se je res slišalo petje izbranih pesmi, ki sodijo v adventni čas pričakovanja, hrepenenja, upanja in v božični čas, čas veselja, ljubezni in miru. In res se je slišalo, v zadovoljstvo poslušalcev in pevcev. 

MePZ Svoboda Mengeš pod vodstvom zborovodkinje Uršule Jašovec je na obeh koncertih zapel 14 pesmi: Božji nam je rojen sin, Glej detece spava, Le gor, le gor, Rajske strune, Kaj se vam zdi pastirci vi, Ura je polnoči, Glej povsod sneg bel leži, Zima, Zvezde na nebu gore, Beli božič, Božična noč, Božična uspavanka, Želimo vam srečen božič.

Koncert smo zaključili z nepogrešljivo 204 leta staro pesmijo, ki jo pojejo na vseh celinah v več kot 300 različnih jezikih. Pesem, ki je na Slovenskem prvič zazvenela v Tržiču leta 1871 ... Sveta noč, blažena noč. V slovenščino jo je prevedel Jakob Aljaž in jo pri sveti maši tudi zapel ob spremljavi kitare.

Pri napovedovanju so tokrat voditeljici koncerta pomagali pevci: Marjan, Tatjana, Vera, Germana, Meta, Katja, Tanja, Toni in Janez Močan.

Na koncu smo se zahvalili gospodu župniku Marku Koširju in direktorici Samostana Mekinje, gospe Ireni Gajšek, ki sta velikodušno omogočila izvedbo koncerta, ter številnim obiskovalcem obeh koncertov, kajti še tako dobro izveden koncert ni nič brez prijaznega občinstva, ki nastopajoče nagradi s ploskanjem.

Voščilo za leto 2023 za obiskovalce koncerta in bralce Mengšana pa se glasi:

Vsako jutro malo smeha, vsak dan kanček sreče in uspeha
ter vse leto zdravja in veselja, da se vsak dan izpolni ena
mala, skrita želja. A to je le pol poti, ki nas k sreči pelje.

V drugem delu pa smo sami in le od nas je odvisno, če sreča res bo z nami.

Besedilo in foto: Olga Pavlin, sopranistka

Oglejte si tudi