Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Otvoritev pravljične hišice v pravljični deželi Pr` Fartku

Na lepo sončno nedeljo, 20. maja, je na Gobavici nad Mengšem pri Fartkovi domačiji potekala tradicionalna celodnevna prireditev "Pravljična dežela Pr`Fartku".
Kot vsako leto so se obiskovalci zbrali v Pravljični deželi po zamisli pisatelja  Ivana Sivca, ki je pred začetkom iskanja zakladov v gozdičku in celotnega pravljičnega dogajanja nagovoril vse obiskovalce. Obiskovalcem in vsem udeleženim se je zahvalil organizator Tomaž Fartek. Obiskovalce je pozdravil tudi podžupan Bogo Ropotar. V gozdičku pravljične dežele je za tem potekala slavnostna otvoritev lesene skulpture Dobra vila Valentina in nato še slovesna otvoritev pravljične hišice ob prisotnosti župana Franca Jeriča in podžupana Boga Ropotarja.

Dogajanje se je nadaljevalo s pravljično urico pisatelja Ivana Sivca, otroci so risali, ustvarjali in sodelovali ter se skupaj veseli. V popoldanskem času je vodenje prevzel animator palček iz Družinskega gledališča Kolenc, nadaljnje iskanje zakladov, palčkove karaoke, animacijska predstava Jole in Bole, za popestritev dogajanja sta nas obiskala tudi znana slovenska smučarja Žan Grošelj in Martin Čater. Pod vodstvom Alenke Gotar je potekal muzikal Sneguljčica, kar je bilo pika na i celodnevnemu dogajanju, na koncu je sledil še ples palčkov v Pravljični deželi.

Velika zahvala gre najprej Ivanu Sivcu za skupno sodelovanje in da smo skupaj izpeljali tako barvit program pod pokroviteljstvom Občine Mengeš, Turističnega društva Mengeš, s pomočjo Klemen Transport, s. p., in Seršen Transport, d. o. o., ter s pomočjo vseh navzočihin udeleženih, ki so pripomogli pri izvedbi tako pravljičnega celodnevnega dogajanja. Prihodnje leto, prav tako tradicionalno tretjo nedeljo, 19. maja 2019, pa se zopet srečamo v Pravljični deželi Fartkove domačije.

 

Besedilo: Sabrina Fartek

Foto: Boštjan Jamšek

Ilustracije: Tina Švajger Sivec

Oglejte si tudi