Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Medobčinsko društvo Sožitje na prireditvi Razvijamo talente v Mostah

26. novembra 2016 so se člani Medobčinskega društva Sožitje za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju občin Domžale, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin odzvali povabilu Občine Komenda, da nastopijo na prireditvi Razvijamo talente, ki je potekala v Osnovni šoli Moste. Poleg vseh talentov iz Občine Komenda sta na prireditvi iz našega društva sodelovali plesna skupina Face in glasbena skupina Strune.
Glasbeniki skupine Strune pod mentorstvom gospe Stanke Kač ustvarjajo že šestnajst let. Igrajo na posebne lesene strunske instrumente in piščali, imenovane Ullwilla instrumenti. Za note uporabljajo prenesene note na sistem barvnih krogov, kjer vsaka barva pomeni en ton. Različne oblike krogov pomenijo različna trajanja, pri tem je melodija enaka ali avtentična originalni melodiji. Zaigrali so pesmi Abraham ima sedem sinov, Rožice in Odo radosti ter s svojim nastopom dokazali, da je s pridnim in vztrajnim delom mogoče doseči sanje.

Z bučnim aplavzom so poslušalci pospremili tudi plesno skupino Face, ki pod mentorstvom Klemna Pirmana deluje šest let, skupaj pa plešejo že trinast let. Plešejo vse od klasičnih do sodobnih plesov ter preprosto uživajo v družbi drug drugega. Na nastopu so se predstavili s plesno točko Avtostop skupine Čuki.

Celotna prireditev je omogočila, da so svoje znanje pokazali najrazličnejši nastopajoči vseh starostnih skupin. Prav vsem, ki so se nam predstavili, smo z zanimanjem prisluhnili. Polni radosti in bogati v sebi smo zaključili sobotni večer.

Besedilo in foto: Metka Mestek in dr. Tatjana Novak

Oglejte si tudi