Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
14°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

FOTOGRAFSKA RAZSTAVA HELENE TESTEN

12. novembra 2015 ob 18 uri je v »Kava baru Maja« v Domžalah Helena Testen postavila na ogled svoje fotografije z naslovom »Na sprehodu«, pa tudi kar nekaj svojih domačih izdelkov. Prostor je bil kar premajhen za številne obiskovalce, ki so uživali v prijetnem domačnem okolju.

Helena  je že vrsto let članica  aktivna Likovnega društva Mengeš in je zelo ustvarjalna na več področjih. Že njen oče jo je navdušil nad slikanjem, tako zelo rada slika različne motive na platna, slika pa tudi na steklo. Preprosto je združila svoje  sanje,  navdušila in naučila jo je mami  - nabiranje in sušenje zelišč, ki jih shranjuje v lično poslikane kozarčke, pripravlja domačo ognjičevo kremo, stekleničke napolni z žajbljevim likerjem – seveda v vse svoje domače izdelke da svojo ljubezen.

Zadnje leto pa je tudi nadvse navdušena nad fotografijo. S to razstavo želi pokazati, kako na svojih sprehodih vidi drobne posebnosti, mimo katerih večina ljudi hiti. Njeni sprehodi pa so pomirjujoči, neke vrste meditacija z naravo, z njeno lepoto in skrivnostmi. To se vidi tudi na razstavljenih fotografijah.

Oglejte si tudi