Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Dedek Mraz v Medobčinskem društvu Sožitje

Člani Medobčinskega društva Sožitje, Mengeš smo imeli 9. decembra 2018 v Kulturnem domu Radomlje prednovoletno druženje, kjer nas je obiskal dedek Mraz.
Predsednica društva, dr. Tatjana Novak, je prisrčno pozdravila vse navzoče, še posebej pa posebne goste: župana Občine Komenda, g. Stanislava Poglajna, podžupana Občine Mengeš, g. Boga Ropotarja, podžupana v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Kamnik, g. Igorja Žavbija, podpredsednico Zveze Sožitje, go. Branko Perne, ter predstavnika Petrola, g. Nenada Pevulja in g. Andreja Medveda. Vsem navzočim se je zahvalila za nesebično delo in podporo društvu, da se vsako leto realizirajo vsi zastavljeni cilji. Njenim besedam so se pridružili župan in podžupana, podpredsednica Zveze Sožitja in predstavnika Petrola, ki so članom društva zaželeli lepe praznike ter uspešno, zdravo in srečno novo leto.

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Občine Kamnik, g. Igor Žavbi, je razveselil člane društva s košarico dobrot, ki bo namenjena osebam z motnjami vduševnem razvoju na bližnjem zimovanju.

Predstavnika Petrola, g. Nenad Pevulja in g. Andrej Medved, sta društvu izročila donacijo v višini 1.600 evrov, ki so jo na pobudo g. Nenada Pevulje, poslovodje servisa v Domžalah 1, namenili Petrolovi bencinski servisi Domžale 1 (Nenad Pevulja), Trzin (Dean Malkoč), Voklo 1 Šenčur (Anja Mandelj), Primskovo Kranj (Simon Čebul), Kranj vzhod in Kranj zahod (Gašper Golob), Rudnik 1 (Slavka Tomplak) in Rakovnik Ljubljana (Matija Avšič). Predsednica se je za prejeto donacijo iskreno zahvalila in povedala, da bodo sredstva porabljena za izvedbo zimskega tabora, ki je namenjeno osamoosvajanju in ohranjanju psihofizičnega zdravja članov društva, oseb z motnjami v duševnem razvoju.

Brez igrice seveda ne gre. Prisluhnili smo dramski skupini Kulturnega društva Mlin Radomlje, ki so pripravili prijetno gledališko igro avtorice Nine Mav Hrovat z naslovom Lešniki, ki govori o pomoči in prijateljstvu. Dedek Mraz nas je obiskal s polnim košem daril. Ob zvokih dua Gorenjca, ki ga sestavljata bratca Ažbe in Aljan, je sledilo druženje. Tudi zaplesali smo. Za  sladke dobrote so poskrbele mame, rejnice in prostovoljke, za kar se jim iz srca zahvaljujemo. Želimo si, da bi bilo leto, ki prihaja, za vse zdravo ter polno prijaznih in lepih trenutkov.


Besedilo in foto: Metka Mestek

Oglejte si tudi