Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Ob svetovnem dnevu vode v Centralni čistilni napravi Domžale- Kamnik opozarjajo na težave, ki jih povzročajo čistilni in vlažilni robčki

V petek, 22. marca 2019, ob svetovnem dnevu vode, je Centralna čistilna naprava Domžale- Kamnik vsa gospodinjstva s sprejemnega območja opozorila na težave, ki jih povzročajo nepravilno odloženi vlažilni robčki. Vlažilni robčki prek WC-školjk prihajajo v javni kanalizacijski sistem, kjer ne razpadejo tako kot toaletni papir, ampak se ovijajo okoli elementov v kanalizacijskem sistemu, kot so črpalke, grablje in ostala oprema. To morajo ročno čistiti zaposleni v komunalnih podjetjih, kar je ne le zamudno, pač pa tudi higiensko oporečno, zato vse, ki uporabljate vlažilne robčke, prosijo, da jih odvržete med ostale odpadke, nikakor pa ne v straniščno školjko!

Ob tej priložnosti vse uporabnike s sprejemnega območja tudi obveščajo, da v Evropski uniji prav zaradi tovrstnih težav že pripravljajo standarde za označevanje tistih izdelkov, ki jih bo mogoče odvreči v kanalizacijo.


Besedilo in foto: Tina Drolc

Vir: https://www.facebook.com/ccn.domzale.kamnik

Oglejte si tudi