Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

XXIV. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči CZ in RK

Izpostava URSZR Ljubljana, RKS Območno združenje Ljubljana in Občina Medvode organizirajo XXIV. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v soboto, 25. maja 2019 s pričetkom ob 8.00 uri na ploščadi pri Športni dvorani Medvode (Javni zavod Sotočje Medvode), Ostrovrharjeva ulica 4, 1215 Medvode. Ekipe prve pomoči bodo svoje znanje prikazale pri reševanju in oskrbi realistično prikazanih poškodb ponesrečencev v različnih nesrečah, ki nas lahko prizadenejo. Preverjanje bo potekalo na 13 mestih v centru Medvod (med športno dvorano in občinsko stavbo). Sodelovalo bo več kot 200 članov ekip, prostovoljcev in predstavnikov organizatorjev.

Na ta način uresničujemo željo, približati prvo pomoč javnosti ter občanom Medvod prikazati delo in poslanstvo ekip prve pomoči, članom ekip pa omogočiti preizkus znanja v reševalnih aktivnostih kot bi dejansko potekale ob naravnih in vseh drugih vrstah nesreč in drugih vrstah izrednih dogodkov, ki bi lahko prizadeli našo regijo.


Vljudno vabljeni na ogled preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči. Pri ogledu tekmovanja vse obiskovalce prosimo, da ne ovirate sodelujočih ekip in se zadržujete izven ograjenih oziroma označenih prostorov.

Oglejte si tudi