Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
13°C
10°C
Oceni objavo

Sanacija podvoza pod železniško progo

V sodelovanju s Slovenskimi železnicami začenjamo s sanacijo podvoza pod železniško progo med Goričanami in Medvodami. Podvoz so močno poškodovale avgustovske poplave, ki so odnesle asfaltno prevleko, spodnji ustroj ceste in zemljino, ki je obdajala temelje podvoza.

Podvoz pod železniško progo se nahaja na lokalni cesti LC 251021 Medvode – Goričane na meji med naselji Medvode, Vaše in Goričane. V sklopu sanacije bomo obnovili hidroizolacijo na območju kril kesona ter izvedli zasip za krilom. Obnovljena bo tudi hidroizolacija v samem podvozu, kjer poteka cesta. V času poplav je bila v celoti porušena meteorna kanalizacija, zato je predvidena nova v skupni dolžini 90 metrov, vgradili pa bomo tudi nove cestne požiralnike. Na območju podvoza bo izvajalec zamenjal nevezano nosilno plast ter izvedel asfaltiranje. Del projekta je tudi nova asfaltna prevleka na delu, kjer je bila vrhnja plast asfalta v preteklosti odstranjena. Vgrajen bo asfalt z boljšo torno sposobnostjo. Pri sanaciji podvoza bomo uredili tudi križišče s stransko cesto JP 751451 Podvoz – Vaše 11, za bodoče urejanje industrijske cone Helios – Jarc s predpripravo za bodočo prometno signalizacijo.

Dela bo izvajalo podjetje Resal d.o.o., vrednost del pa je ocenjena na 230.000 evrov pri čemer bodo dobrih 30.000 evrov prispevale Slovenske Železnice. V kolikor bodo vremenske razmere dopuščale, bodo vsa dela dokončna še v letošnjemu letu. V času gradnje bo vzpostavljena popolna zapora ceste Medvode – Goričane, obvoz pa bo možen v smeri Medvode (Preska) – Vaše – Goričane. Udeležence v prometu prosimo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje.

Oglejte si tudi